Școală de vară, în parohia clujeană „Sfântul Mina”

de | iun. 21, 2019

În zilele de 18 si 19 iunie 2019, un grup de 32 de copii și tineri din Parohiile ,,Sfântul Mare Mucenic Mina” din Cluj Napoca, Protopopiatul Ortodox Cluj II, coordonați de părintele paroh Dumitru Bărbos și părintele Iliuță Popa, și copii din Parohia Nadășu, Protopopiatul Huedin, însoțiți de părintele Ionuț Căienar, au luat parte la Scoala de vară organizată în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mina” din Cluj Napoca, situată pe strada Vasile Conta nr. 10, din cartierul clujean Bună Ziua.
Prima zi a întâlnirii a debutat cu un moment de rugăciune la care a participat alături de preoții celor două prohii și părintele Alexandru-Constantin Ciui, protopop al Protopopiatului Cluj II, cel care s-a adresat celor prezenți îndemnându-i ca pe parcursul celor două zile să se bucure de petrecerea timpului în biserică, să învețe, dar mai ales să își facă prieteni noi.

Printre activitățile desfășurate în cele două zile s-au numărat: rucodelii – lucrul mânuțelor, vizitarea Bibliotecii Județene Octavian Goga, dar și o demonstrație a tehnicilor culinare de preparare a street food.
A doua zi a adus alte multe activități interesante: vizitarea Grand Hotel Italia, unde copiii au învățat modul corect de aranjare și utilizare a unei mese festive.

Au urmat o serie de activități cultural-artistice, în cadrul cărora copiii au fost fost inițiați în cântarea bisericească, iar mai apoi au audiat câteva fragmente de muzica clasică, după care cei mai talentați au putut să își etaleze abilitățile artistice. Sub îndrumare profesionistă, copiii au primit câteva sfaturi practice legate de igiena orală și modul corect de spălare a dinților.

Finalul celor două zile a fost încununat de un mini-campionat de tenis cu piciorul.
Întâlnirea copiilor și a tinerilor din cele două parohii face parte din proiectul ,,Din suflet pentru satul românesc” inițiat de Protopopiatul Cluj II în ,,Anul omagial al satului românesc”, proiect în care cele două parohii sunt partenere.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...