Școală de vară, în parohia clujeană „Sfântul Mina”

de | iun. 21, 2019 | Activități parohiale

În zilele de 18 si 19 iunie 2019, un grup de 32 de copii și tineri din Parohiile ,,Sfântul Mare Mucenic Mina” din Cluj Napoca, Protopopiatul Ortodox Cluj II, coordonați de părintele paroh Dumitru Bărbos și părintele Iliuță Popa, și copii din Parohia Nadășu, Protopopiatul Huedin, însoțiți de părintele Ionuț Căienar, au luat parte la Scoala de vară organizată în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mina” din Cluj Napoca, situată pe strada Vasile Conta nr. 10, din cartierul clujean Bună Ziua.
Prima zi a întâlnirii a debutat cu un moment de rugăciune la care a participat alături de preoții celor două prohii și părintele Alexandru-Constantin Ciui, protopop al Protopopiatului Cluj II, cel care s-a adresat celor prezenți îndemnându-i ca pe parcursul celor două zile să se bucure de petrecerea timpului în biserică, să învețe, dar mai ales să își facă prieteni noi.

Printre activitățile desfășurate în cele două zile s-au numărat: rucodelii – lucrul mânuțelor, vizitarea Bibliotecii Județene Octavian Goga, dar și o demonstrație a tehnicilor culinare de preparare a street food.
A doua zi a adus alte multe activități interesante: vizitarea Grand Hotel Italia, unde copiii au învățat modul corect de aranjare și utilizare a unei mese festive.

Au urmat o serie de activități cultural-artistice, în cadrul cărora copiii au fost fost inițiați în cântarea bisericească, iar mai apoi au audiat câteva fragmente de muzica clasică, după care cei mai talentați au putut să își etaleze abilitățile artistice. Sub îndrumare profesionistă, copiii au primit câteva sfaturi practice legate de igiena orală și modul corect de spălare a dinților.

Finalul celor două zile a fost încununat de un mini-campionat de tenis cu piciorul.
Întâlnirea copiilor și a tinerilor din cele două parohii face parte din proiectul ,,Din suflet pentru satul românesc” inițiat de Protopopiatul Cluj II în ,,Anul omagial al satului românesc”, proiect în care cele două parohii sunt partenere.

Ultimele articole

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Poet, prozator și jurnalist român, a fost considerat cea mai importantă voce poetică din literatura română. Acesta a fost Mihai Eminescu. S-a născut la Botoşani la 15 ianuarie 1850. Este al 7-lea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o...

15 ianuarie – Sf. Cuv. Pavel Tebeul și Ioan Colibașul

15 ianuarie – Sf. Cuv. Pavel Tebeul și Ioan Colibașul

Sf. Cuv. Pavel Tebeul Sfântul Cuvios Pavel Tebeul s-a născut în Tebaida (Egipt). Părinții lui au fost creștini cu o situație materială bună. Pavel a fost crescut în frica lui Dumnezeu, primind și o educație profană aleasă. La vârsta de 15 ani a rămas orfan. În acel...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...