Școala de vară, în parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

de | aug. 12, 2016 | Actualitatea religioasă

În perioada 8-12 august, Episcopia Sălajului a organizat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Petroniu, a doua ediţie a programului socio-educativ „Şcoala de vară Porolissum”. Acest program, în care au fost implicaţi peste 50 de copii, cu vârste cuprinse între 6-15 ani, şi-a propus să ofere elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanţei şcolare.

Spaţiul desfăşurării acestor activităţi a fost oferit, la fel ca în ediţia anterioară, de Şcoala Generală ,,Porolissum” din Zalău, locaţie în care, pe lângă atelierele de creaţie şi comunicare propuse copiilor de animatori de tineret, profesori, psihopedagogi şi artişti populari, coordonaţi de doamnele profesoare Ştefania Nechita şi Alina Blaj, s-a servit gratuit masa de prânz pe toată perioada programului.

O mare bucurie şi o vădită emoție le-au fost aduse copiilor joi, 11 august, odată cu vizita Preasfinţitului Părinte Petroniu. Acesta le-a vorbit despre icoana pe sticlă, despre cuminţenie şi frumuseţea sufletească și a mulţumit voluntarilor implicaţi, împărţind tuturor iconiţe şi dulciuri.

Vineri, în cadrul unei excursii  organizate la Castrul Roman din Moigrad, a avut loc un concurs de interpretare de pricesne  în amfiteatrul vechiului municipiu roman Porolissum.

Toate creaţiile tinerilor creştini vor fi expuse spre vânzare în biserica ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău, în vederea obţinerii unui fond din care, la începutul anului şcolar, vor fi ajutaţi  cu rechizite şcolare şi îmbracăminte copiii proveniţi din familii cu venituri reduse.

pr. Claudiu Nechita, consilierul social-filantropic al Episcopiei Sălajului

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...