Școala de vară, în parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

de | aug. 12, 2016

În perioada 8-12 august, Episcopia Sălajului a organizat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Petroniu, a doua ediţie a programului socio-educativ „Şcoala de vară Porolissum”. Acest program, în care au fost implicaţi peste 50 de copii, cu vârste cuprinse între 6-15 ani, şi-a propus să ofere elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanţei şcolare.

Spaţiul desfăşurării acestor activităţi a fost oferit, la fel ca în ediţia anterioară, de Şcoala Generală ,,Porolissum” din Zalău, locaţie în care, pe lângă atelierele de creaţie şi comunicare propuse copiilor de animatori de tineret, profesori, psihopedagogi şi artişti populari, coordonaţi de doamnele profesoare Ştefania Nechita şi Alina Blaj, s-a servit gratuit masa de prânz pe toată perioada programului.

O mare bucurie şi o vădită emoție le-au fost aduse copiilor joi, 11 august, odată cu vizita Preasfinţitului Părinte Petroniu. Acesta le-a vorbit despre icoana pe sticlă, despre cuminţenie şi frumuseţea sufletească și a mulţumit voluntarilor implicaţi, împărţind tuturor iconiţe şi dulciuri.

Vineri, în cadrul unei excursii  organizate la Castrul Roman din Moigrad, a avut loc un concurs de interpretare de pricesne  în amfiteatrul vechiului municipiu roman Porolissum.

Toate creaţiile tinerilor creştini vor fi expuse spre vânzare în biserica ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău, în vederea obţinerii unui fond din care, la începutul anului şcolar, vor fi ajutaţi  cu rechizite şcolare şi îmbracăminte copiii proveniţi din familii cu venituri reduse.

pr. Claudiu Nechita, consilierul social-filantropic al Episcopiei Sălajului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...