Școala de vară organizată de Parohia Fundătura la Marea Neagră

de | sept. 4, 2021 | Actualitatea religioasă

Parohia Ortodoxă „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din satul Fundătura, Protopopiatul Gherla, a organizat, în perioada 22 – 29 August 2021, Școala de vara „Fă RAI din ce AI”. Aceasta s-a desfășurat la Marea Neagră, stațiunea Costinești, din dorința de a oferi copiilor și tinerilor din parohie posibilitatea de a descoperi lucruri noi într-un cadru aparte și special.

Participanții implicați în proiect au petrecut zile și seri frumoase, de poveste, bucurându-se pe de-o parte de soare, mare, valuri, piscină, răsărit, apus, briza mării, iar pe de altă parte de socializare, de competitivitate sportivă, de rugăciune, de prezența preotului în mijlocul lor și multe altele, spune preotul paroh, Pr. Alexandru Man.

Programul a fost unul diversificat prin activități de exersare a abilităților practice, de dezvoltare spirituală și  personală, de muncă și colaborare în echipă, joc de echipă, comunicare și bune maniere, aprofundare discuții pe diferite teme, autocunoaștere.

Pe lângă activitățile de relaxare și recreere, copiii au descoperit Marea Neagră și din perspectivă istorică. Au aflat istoria epavei Evanghelia din Costinești, cum a ajuns acolo și de ce nu a fost salvată niciodată, au aflat istoria Obeliscului, simbolul stațiunii Costinești.

Pentru a face posibile aceste bucurii ale copiilor, alături de implicarea părintelui Alexandru Man și a doamnei preotese Manuela Man, s-au alăturat financiar și părinții copiilor și credincioșii parohiei.

Școala de vară „Fă RAI din ce AI” a avut și un caracter filantropic prin implicarea familiei Monica și Sorin Micu, proprietarii pensiunii Costinești care au oferit găzduirea.

Hramul Așezământului pentru copii orfani de la Dorolea

Hramul Așezământului pentru copii orfani de la Dorolea

În Duminica a 18-a după Rusalii (Pescuirea minunată), 24 septembrie 2023, zi în care este pomenit și Sfântul Cuvios Siluan Athonitul, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,...

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...