Școala de vară organizată de Parohia Fundătura la Marea Neagră

de | sept. 4, 2021 | Actualitatea religioasă

Parohia Ortodoxă „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din satul Fundătura, Protopopiatul Gherla, a organizat, în perioada 22 – 29 August 2021, Școala de vara „Fă RAI din ce AI”. Aceasta s-a desfășurat la Marea Neagră, stațiunea Costinești, din dorința de a oferi copiilor și tinerilor din parohie posibilitatea de a descoperi lucruri noi într-un cadru aparte și special.

Participanții implicați în proiect au petrecut zile și seri frumoase, de poveste, bucurându-se pe de-o parte de soare, mare, valuri, piscină, răsărit, apus, briza mării, iar pe de altă parte de socializare, de competitivitate sportivă, de rugăciune, de prezența preotului în mijlocul lor și multe altele, spune preotul paroh, Pr. Alexandru Man.

Programul a fost unul diversificat prin activități de exersare a abilităților practice, de dezvoltare spirituală și  personală, de muncă și colaborare în echipă, joc de echipă, comunicare și bune maniere, aprofundare discuții pe diferite teme, autocunoaștere.

Pe lângă activitățile de relaxare și recreere, copiii au descoperit Marea Neagră și din perspectivă istorică. Au aflat istoria epavei Evanghelia din Costinești, cum a ajuns acolo și de ce nu a fost salvată niciodată, au aflat istoria Obeliscului, simbolul stațiunii Costinești.

Pentru a face posibile aceste bucurii ale copiilor, alături de implicarea părintelui Alexandru Man și a doamnei preotese Manuela Man, s-au alăturat financiar și părinții copiilor și credincioșii parohiei.

Școala de vară „Fă RAI din ce AI” a avut și un caracter filantropic prin implicarea familiei Monica și Sorin Micu, proprietarii pensiunii Costinești care au oferit găzduirea.

Ultimele articole

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

La întrebarea pe care Maica Gavrilia o primea adeseori despre popoarele „țărilor dinainte de Hristos”: „De ce îi considerați pe indieni sau pe musulmani sau evrei ca fiind de-ai dumneavoastră?”, răspundea la modul cel mai firesc și simplu: „Pentru că Îl văd pe Hristos...

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

În Duminica a 21-a după Rusalii (Pilda semănătorului - a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic), 17 octombrie 2021, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI,...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit marți, 12 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Piatra Fântânele și a fost precedată de o slujbă de Te...