Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Nectarie” și-a deschis porțile în prezența IPS Andrei

de | sept. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Luni, 10 septembrie 2018, începând cu ora 19:00, la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a avut loc festivitatea de deschidere a cursurilor Școlii Postliceale Sanitare „Sfântul Nectarie”.

Manifestarea a debutat cu slujba de Te Deum, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. În cuvântul de învățătură, ierarhul a amintit despre faptele milei trupești și despre noblețea profesiei de asistent medical. La eveniment au mai  fost prezenți: consilierul pe probeme de misiune și protocol – Arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj II – pr. Alexandru Ciui, consilierul social-misionar – Liciniu Câmpean și directorul Centrului – pr. Bogdan Chiorean. Au luat cuvântul doamna inspector școlar Adelhaida Kerekes și doamna director prof. Adriana Rotar. La final, cursanții au vizitat sălile de curs și au socializat cu angajații Centrului și cadrele didactice.

Școala Postliceală Sanitară are un număr de 30 de elevi înscriși la specializarea asistent medical generalist. Practica de specialitate se va efectua, în principal, în cadrul Centrului. Acesta este cel de-al treilea proiect desfășurat în cadrul Asociației „Sfântul Nectarie”, alături de Centrul de Îngrijiri Paliative și Serviciul de Îngrijiri Paliative la Domiciliu.

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...