Scrie și tu un rând din povestea lui Efrem | Campanie de binefacere

de | iul. 27, 2022

Comunitatea clujeană, și nu numai, s-a mobilizat exemplar pentru a-l ajuta pe micuțul Efrem Ciprian, un băiețel în vârstă de 4 ani, care suferă de neuroblastom, stadiul 4, cu multiple metastaze, o formă foarte agresivă de cancer.

Întrucât situația lui este una critică și urgentă, Efrem a început imediat tratamentul la Cluj-Napoca, urmând ca o parte importantă din medicație să se realizeze ulterior în străinătate.
Tratamentele micuțului se anunță a fi dureroase, lungi și costisitoare, fiind vorba de sute de mii de euro. Din acest motiv, părinții au apelat la prieteni și cunoștințe pentru ajutor în a aduna banii necesari.

S-a creat un grup de suport pe Facebook, Împreună pentru Efrem, unde imediat și-au arătat disponilibilatea de a ajuta foarte mulți prieteni, cunoștințe, părinți și oameni de bine, care scot la licitație cu plată, în contul tatălui lui Efrem, obiecte precum: jucării, cărți, bijuterii, haine, parfumuri. Există și o pagină de Instagram – Împreună pentru Efrem -, unde, de asemenea, se postează informații despre situația copilului.

„Târg de flori în ghivece”

Scrie și tu un rând din povestea lui Efrem | Campanie de binefacerePrin bunăvoința celor care s-au implicat activ în campania de strângere de fonduri, au început să se organizeze diferite târguri și concerte de binefacere pentru Efrem. Primul dintre acestea se va desfășura joi, 28 iulie 2022. Evenimentul caritabil „Târg de flori în ghivece” va avea loc la Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj-Napoca, unde vizitatorii vor putea cumpăra plante la ghiveci în schimbul unei donații.

În cadrul evenimentului, iubitorii de natură și de frumos pot achiziționa ghivece cu flori, pot face schimb de flori, dar și de informații despre cum se îngrijesc plantele, astfel încât proprietatii să se bucure de ele cât mai mult timp în casa, grădina sau balconul lor.
Toate fondurile adunate la târg vor fi donate copilașului Efrem Ciprian Lupescu.

Târg de cărți pentru copii

Un alt eveniment prin care se dorește adunarea de fonduri pentru a-l ajuta pe Efrem este un târg de carteScrie și tu un rând din povestea lui Efrem | Campanie de binefacere pentru copii.

Mai multe edituri și-au anunțat intenția de a dona cărți (Cartea Copiilor, Signatura, Frontiera, Arthur, Portocala Albastră etc.), iar organizatorii îi îndeamnă pe toți cei care vor să se alăture inițiativei să doneze cărți în stare bună. Acestea se pot aduce în două locații din Cluj-Napoca: la Bisericuța Studenților din Campusul Haşdeu (strada Bogdan Petriceicu Hasdeu nr. 45), în zilele de sâmbăta, 30 iulie, și duminică, 31 iulie, după Liturghie sau la Librăria Tutimi și Titoc (strada Baba Novac 30), în intervalul de funcționare 10:00-18:00.

Târgul de carte pentru copii va avea loc în perioada 6-7 august și se va desfășura pe strada Eroilor, vis-a-vis de Biserica „Schimbarea la Față”.
Este necesar ca toate cărțile care vor fi donate să fie în stare bună. Organizatorii menționează că acesta este un aspect important de care e nevoie să se țină cont atunci când cărțile vor fi aduse pentru târg.

Jucării pentru a-l ajuta pe Efrem

Un al târg caritabil, organizat cu scopul de a aduna fonduri pentru Efrem, va fi cel de jucării. Evenimentul este în curs de pregătire. Persoanele care doresc să doneze jucării în stare bună, care, ulterior, vor fi puse la vânzare, le pot aduce până la data de 30 iulie, la Cofetăria Friandise, de pe strada Eroilor nr. 10, din Cluj-Napoca, în intervalul orar 12.00-19.30. Jucăriile pot fi lăsate în cutiile special amenajate.
Conferința „Mituri și adevăruri despre bolile copilăriei”
La data de 16 august, în intervalul orar 18:00-19:30, va avea loc conferința „Mituri și adevăruri despre bolile copilăriei”, susținută de medicul primar de pediatrie Ana Cristina Ștefănescu. Doctorița pentru copii, așa cum mai este cunoscută Ana Cristina Ștefănescu, care s-a alăturat campaniei de binefacere pentru Efrem Ciprian Lupescu, va susține o prelegere pe această temă, iar la final cei interesați vor putea adresa întrebări.
Evenimentul se va desfășura la Golden Tulip Ana Dome Hotel, situat pe strada Observatorului nr. 129 din Cluj-Napoca.

Campania de binefacere care are scopul de a-l ajuta pe Efrem Ciprian Lupescu este în plină desfășurare. În pregătire sunt și alte evenimente, inclusiv concerte cu personalități marcante, despre care organizatorii vor anunța atunci când se vor cunoaște toate detaliile.

MICUL EROU ARE NEVOIE DE NOI!

Scrie și tu un rând din povestea lu Efrem, donând în unul din conturile deschise pe numele tatălui:

Lupescu Adrian Constantin
🔸BTPay: 0748080589
🔸PayPal: lupescu0adrian@gmail.com
🔸Revolut: @adrianjys5
🔸BT RON RO68BTRL01301201C64760XX
🔸BT EURO RO43BTRL01304201C64760XX
🔸ING RON RO20INGB0000999912649642
🔸ING EURO RO62INGB0000999912649662
🔸BCR LEI RO40RNCB0298075344360001
🔸BCR EURO RO45RNCB0298075344360008

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

A fost lansat un nou site dedicat comunității persoanelor cu hemofilie din România. Site-ul www.desprehemofilie.ro,  dezvoltat de Roche România, se adresează copiilor și adulților cu hemofilie, precum și oamenilor din mediul acestora, care își doresc să fie informați...

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai lansează luni, 4 martie, jocul terapeutic REThink Life Game,  un joc terapeutic 3D care se folosește de psihologie pentru a antrena abilități specifice de reglare emoțională. Evenimentul o va avea ca invitat pe prof. univ. dr. Oana David,...