Scrierile Părinților sunt viață și nu literatură! | Mitropolitul Andrei al Clujului

de | mart. 7, 2023

Bătrânul Ioil spune: „Noi ținem seamă de ce au zis sau au scris Părinții și nu de felul în care au trăit. În loc de a le studia opera, am face mai bine de a le imita viața. Sfinții Părinți se rugau mult, privegheau mult, posteau mult, iubeau sărăcia și simplitatea, urau duhul lumii, combăteau greșelile, respingeau comoditățile vieții, fugeau de demnități, de glorie, de onoruri și iubeau mucenicia. Facem noi acest lucru? Noi avem în mâini cărțile Părinților, dar viața noastră este o negare a vieții lor. Scrierile Părinților sunt viață și nu literatură!”.

(IPS Andrei AndreicuțMai putem trăi frumos? Pledoarie pentru o viață morală curată, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2004, p. 54)

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...