Seară cultural-artistică dedicată sărbătorilor de iarnă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | dec. 4, 2019 | Actualitatea religioasă

Miercuri seara, 4 decembrie 2019, în Aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă, începând ora 17:00, a avut loc o seară cultural-artistică dedicată sărbătorilor de iarnă şi Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul capelei instituției de învățământ.

La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, profesorii și studenții facultății, precum și alți invitați.

În deschiderea serii, preotul dr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a susținut o conferință intitulată sugestiv „Vârstele Sfântului Nicolae”.

„Vârstele Sfântului Nicolae devin epoci ale culturii și civilizației europene. Copilăria lui corespunde cu nașterea și afirmarea ortodoxiei, cavalerismul său corespunde epocii cruciadelor, iar senectutea corespunde cu reforma. Concluzia pe care o putem trage și cu care putem asuma această privire, pe care am încercat să o aducem Sfântului Nicolae, este accea că nu istoria a stăpânit asupra Sfântului, ci Sfântul Nicolae a stăpânit istoria.”, a conchis pr. Bogdan Ivanov.

Corul mixt al Facultății de Teologie Ortodoxă, coordonat de arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, a susținut un concert de colinde tradiționale românești.

La final, Părintele Mitropolit Andrei a adresat celor prezenți un scurt cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe strudenți pentru prestația artistică, precum și pe cei ce s-au implicat în organizarea serii.

Moderatorul manifestării a fost pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul facultății.

Evenimentul face parte din seria activităților incluse în cadrul Săptămânii Facultății, ce se desfășoară la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în perioada 1-6 decembrie 2019.

Mai multe fotografii AICI  

Miercuri seara, 4 decembrie 2019, în Aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă, începând ora 17:00, a avut loc o seară…

Publicată de UBB – Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca pe Miercuri, 4 decembrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...