Seară cultural-artistică dedicată sărbătorilor de iarnă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | dec. 4, 2019

Miercuri seara, 4 decembrie 2019, în Aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă, începând ora 17:00, a avut loc o seară cultural-artistică dedicată sărbătorilor de iarnă şi Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul capelei instituției de învățământ.

La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, profesorii și studenții facultății, precum și alți invitați.

În deschiderea serii, preotul dr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a susținut o conferință intitulată sugestiv „Vârstele Sfântului Nicolae”.

„Vârstele Sfântului Nicolae devin epoci ale culturii și civilizației europene. Copilăria lui corespunde cu nașterea și afirmarea ortodoxiei, cavalerismul său corespunde epocii cruciadelor, iar senectutea corespunde cu reforma. Concluzia pe care o putem trage și cu care putem asuma această privire, pe care am încercat să o aducem Sfântului Nicolae, este accea că nu istoria a stăpânit asupra Sfântului, ci Sfântul Nicolae a stăpânit istoria.”, a conchis pr. Bogdan Ivanov.

Corul mixt al Facultății de Teologie Ortodoxă, coordonat de arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, a susținut un concert de colinde tradiționale românești.

La final, Părintele Mitropolit Andrei a adresat celor prezenți un scurt cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe strudenți pentru prestația artistică, precum și pe cei ce s-au implicat în organizarea serii.

Moderatorul manifestării a fost pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul facultății.

Evenimentul face parte din seria activităților incluse în cadrul Săptămânii Facultății, ce se desfășoară la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în perioada 1-6 decembrie 2019.

Mai multe fotografii AICI  

Miercuri seara, 4 decembrie 2019, în Aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă, începând ora 17:00, a avut loc o seară…

Publicată de UBB – Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca pe Miercuri, 4 decembrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...