Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului | Carte, poezie și cântec românesc

de | mart. 30, 2022

În cadrul serilor culturale, Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 31 martie 2022, un eveniment cultural la Muzeul Mitropoliei Clujului aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00.

Evenimentul își propune să readucă în atenție rolul pe care rugăciunea, poezia și cântecul îl au în viața spirituală a omului, mai ales în contextul tematicii omagiale a acestui an în Patriarhia Română, un an dedicat rugăciunii și importanței ei în viața Bisericii și a credincioșilor.

Vor participa la această seară de suflet: IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, maestrul Dorel Vișan, maestrul Ioan Bocșa, pr. Doru Gheaja și dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

În cadrul serii va fi prezentat Calendarul Renașterea pe 2022, un anuar publicat de editura Renașterea, sub îngrijirea pr. vicar Iustin Tira, și care continuă „Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului” și „Calendarul creștinului de lege răsăriteană”, apărute în perioada interbelică.

Sesiunea de prelegeri și evenimentul editorial vor fi completate cu un recital de poezie cu tematică religioasă susținut de maestrul Dorel Vișan, un recital de muzică tradițională susținut de pr. Doru Gheaja și un microrecital de muzică tradițională arhaică susținut de un grup al Ansamblului Icoane al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, coordonat de Lect. univ. dr. Andra Pătraș.

Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului | Carte, poezie și cântec românesc

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...