Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului | Carte, poezie și cântec românesc

de | mart. 30, 2022 | Actualitatea religioasă, Comunicate de presă

În cadrul serilor culturale, Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 31 martie 2022, un eveniment cultural la Muzeul Mitropoliei Clujului aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00.

Evenimentul își propune să readucă în atenție rolul pe care rugăciunea, poezia și cântecul îl au în viața spirituală a omului, mai ales în contextul tematicii omagiale a acestui an în Patriarhia Română, un an dedicat rugăciunii și importanței ei în viața Bisericii și a credincioșilor.

Vor participa la această seară de suflet: IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, maestrul Dorel Vișan, maestrul Ioan Bocșa, pr. Doru Gheaja și dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

În cadrul serii va fi prezentat Calendarul Renașterea pe 2022, un anuar publicat de editura Renașterea, sub îngrijirea pr. vicar Iustin Tira, și care continuă „Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului” și „Calendarul creștinului de lege răsăriteană”, apărute în perioada interbelică.

Sesiunea de prelegeri și evenimentul editorial vor fi completate cu un recital de poezie cu tematică religioasă susținut de maestrul Dorel Vișan, un recital de muzică tradițională susținut de pr. Doru Gheaja și un microrecital de muzică tradițională arhaică susținut de un grup al Ansamblului Icoane al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, coordonat de Lect. univ. dr. Andra Pătraș.

Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului | Carte, poezie și cântec românesc

Ultimele articole

Boala și cauzele ei

Boala și cauzele ei

„Viața este, în esență, o sfidare provizoriu a morții. Fiecare dintre celulele noastre nu se menține decât cu prețul unei lupte permanente împotriva forțelor care tind să o distrugă. Încă din tinerețe, țesuturile noastre conțin largi zone de degradare și uzură. Încă...

Agenda ierarhilor în Duminica a 18-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 18-a după Rusalii

În Duminica a 18-a după Rusalii (Pescuirea minunată), 25 septembrie 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul...