Seară de colind la Maieru

de | dec. 13, 2017 | Activități parohiale

Seara de miercuri, 13 decembrie, i-a introdus pe credincioşii ortodocși din comuna năsăudeană Maieru în atmosfera Crăciunului printr-un concert de colinde organizat de parohia din localitate, păstorită de părintele Dan-Dorian Cismaş.

În debutul cântărilor ce vestesc Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, opt preoți din Cercul Misionar Pastoral Sîngeorz-Băi au săvârşit Taina Sfântului Maslu la sfârșitul căreia, părintele Paul Gavriloaie, secretarul Protopopiatului Năsăud şi directorul Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat cât este de important pentru fiecare creştin să caute, mai ales acum pe perioada postului, să se tămăduiască de neputințele sufletești prin Sfânta Taină a Spovedaniei, de care trebuie să ne folosim cât mai des.

Recitalul de colinde a fost deschis de primarul comunei, dl. Vasile Borş, care a vestit Naşterea Domnului Hristos prin două colinde tradiționale, iar mai apoi grupul de copii şi tineri ai parohiei au susținut un recital impresionant de colinde. Toți aceştia au precedat-o pe îndrăgita interpretă de muzică populară Oana Carmen Bozga-Pintea, care, alături de grupul de teologi „Axios”, au încântat sufletele tuturor celor prezenți prin diverse colinde interpretate în biserica „Sfântul Arhidiacon Ştefan” din Maieru, devenită neîncăpătoare cu această ocazie.

La finalul concertului de colinde tuturor copilaşilor care au vestit Naşterea Domnului, le-a fost răsplătită colinda prin daruri din partea parohiei.

Ultimele articole

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Protopopiatul Ortodox Dej organizează duminică, 4 iunie 2023, ora 18:00, tradiționala Procesiune de Rusalii, după o pauză de trei ani, din cauza pandemiei. Dejenii sunt invitați să participe, amintindu-se că „evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...