Seară de rugăciune în Parohia ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej

de | dec. 4, 2016 | Activități parohiale

 

Duminică, 4 decembrie, la Biserica Ortodoxă Română cu hramul  ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej, credincioşii veniţi în număr mare au luat parte la o seară de rugăciune deosebit de frumoasă în care au slujit cinci preoţi.

Slujba Vecerniei a fost oficiată de preotul slujitor Leach Iuliu – Teodor alături de preotul slujitor paroh Chirilă Gavril și avându-i ca invitatți pe preotul Pavel Pop de la Biserica Spitalului Municipal din Dej şi preotul Silviu Pop, paroh al Bisericii ,,Sfântul Apostol Andrei” din Dej. Invitatul special a fost Pr. Petru Băgăcian, paroh al Bisericii cu hramurile ,,Sfânta Parascheva”, ,,Sfântul Mare Mucenic Mina” şi ,,Sfinţii Români” din Gherla. Vecernia a fost  urmată de sfinte rugăciuni de dezlegare pentru diverse nevoi şi trebuinţe.

În încheiere, Pr. Petru Băgăcian a ţinut un cuvânt de învăţătură despre Sfânta Taină a Spovedaniei şi importanţa deosebită a acesteia.

Părintele Petru a subliniat importanţa unei igienizări spirituale prin Taina Sfintei Spovedanii invocând şi sfaturile Părintelui Arsenie Boca dar şi ale omului de ştiinţă Dumitru Constantin-Dulcan în privinţa unei vieţi cumpătate şi echilibrate, trăite într-un mediu curat, cu o alimentaţie sănătoasă, raţională, cu gânduri bune şi, îndeosebi, cu credinţă în Dumnezeu şi cu dragoste faţă de aproapele.

Hristos aşteaptă să ne întoarcem spre El cu întreaga noastră fiinţă. Hristos ne cheamă la rugăciune, post, milostenie şi, mai presus de toate, la dragoste, iertare şi împăcare, a mai spus invitatul, evocând în final minunatele versuri ale Părintelui Ilie Cleopa despre curăţenia sufletească şi Taina Sfintei Spovedanii.

Tot cu această ocazie, credincioşii dejeni s-au închinat la racla cu părticele din moaştele Sfântului Mina, Sfântului Nectarie si Sfântului Ioan Rusul, adusă de la biserica din Gherla. De la aceeaşi biserică, a fost adusă spre închinare o copie după icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ,,Pantanassa” (vindecătoarea de cancer), al cărei original se află în Muntele Athos la Mănăstirea Vatoped.

Prin bunăvoinţa Pr. Petru Băgăcian, sfintele odoare vor mai rămâne câteva zile spre închinare la Biserica ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...