Seară de rugăciune închinată Maicii Domnului în Jichișul de Jos, împreună cu Părintele Mitropolit Andrei

Seară de rugăciune închinată Maicii Domnului în Jichișul de Jos, împreună cu Părintele Mitropolit Andrei

Parohia Ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravril” din Jichișul de Jos, a avut bucuria luni seara, de a-l primi pe Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Înaltpreasfinția Sa a svârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului și a binecuvântat noul iconostas, informează protopopiatul Dej.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a explicat de ce creștinii trebuie să o cinstească pe Maica Domnului. Câteva din numeroasele argumentele scripturistice pentru cinstirea Fecioarei Maria au fost invocate din cartea Apocalipsei, în care Maica Domnului este prezentată precum o împărăteasă cu 12 stele, dar și cea din cartea prorocului Iezechiel, unde este prezentată ca o ușă prin care va intra numai Împăratul Hristos. Printre argumente au fost aduse și versuri din tradiția liturgică: ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slavită fără de asemănare decât serafimii.

Părintele paroh, Cătălin Varga, a mulțumit în final tuturor pentru înfrățirea în rugăciune și a dăruit Părintelui Mitropolit un portret cu versuri. După slujbă, întreaga comunitate a cântat cântări specifice acestei perioade, fiecare credincios primind binecuvântarea ierarhului.

Autor

Articole pe aceeași temă

Distribuie