Seară de rugăciune închinată Maicii Domnului în Jichișul de Jos, împreună cu Părintele Mitropolit Andrei

de | aug. 8, 2017 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravril” din Jichișul de Jos, a avut bucuria luni seara, de a-l primi pe Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Înaltpreasfinția Sa a svârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului și a binecuvântat noul iconostas, informează protopopiatul Dej.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a explicat de ce creștinii trebuie să o cinstească pe Maica Domnului. Câteva din numeroasele argumentele scripturistice pentru cinstirea Fecioarei Maria au fost invocate din cartea Apocalipsei, în care Maica Domnului este prezentată precum o împărăteasă cu 12 stele, dar și cea din cartea prorocului Iezechiel, unde este prezentată ca o ușă prin care va intra numai Împăratul Hristos. Printre argumente au fost aduse și versuri din tradiția liturgică: ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slavită fără de asemănare decât serafimii.

Părintele paroh, Cătălin Varga, a mulțumit în final tuturor pentru înfrățirea în rugăciune și a dăruit Părintelui Mitropolit un portret cu versuri. După slujbă, întreaga comunitate a cântat cântări specifice acestei perioade, fiecare credincios primind binecuvântarea ierarhului.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...