Seară duhovnicească la Ilva Mare

de | sept. 28, 2015 | Activități parohiale

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de părintele  Iuliu Brici, s-au întâlnit duminică, 27 septembrie 2015, în parohia Ilva Mare I din Protopopiatul Năsăud. De la ora 16:00, în biserica ce poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”, în prezenţa a numeroși credincioşi, soborul de peste 10 preoţi, alături de părintele paroh Dănilă Solovăstru, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul de învăţătură rostit la sfârşitul slujbei, părintele Ioan Mihăilă de la parohia Leșu II a vorbit credincioşilor despre „Familia creștină – Biserica de acasă” şi a subliniat că familia este chemată încă din această lume să devină o antecameră a Împărăției lui Dumnezeu.

Seara duhovnicească de la Ilva Mare a continuat activitatea misionară a Cercului preoţesc Ilva Mică, aceasta fiind cea de a 60-a întâlnire din istoria acestui cerc pastoral.

 

Ultimele articole

Cum oprim războaiele?

Cum oprim războaiele?

„Mânia, furia, războaiele, uciderile și tot pomelnicul relelor, din pricina lor au prins atâta putere între oameni”. (Sf. Marcu Ascetul, Filocalia 1, §105) De ce? Dacă suntem atât de evoluați, de civilizați, de democrați, de ce încă există în lume războaie? Și ce...

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...