Seară duhovnicească la Someșul Rece, Protopopiatul Huedin

de | mart. 20, 2019 | Activități parohiale

În Parohia Someșul Rece din Protopopiatul Huedin, păstorită de părintele Elefteriu Ștefăniță, au început miercuri, 20 martie 2019, serile duhovnicești din Postul Mare.

Invitatul primei seri duhovnicești a fost părintele Lupuțan Dan, protopopul de Huedin.

A fost săvârșit Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, după care părintele protopop a pus la sufletul credincioșilor un cuvânt de învățătură intitulat Urcuș spre lumina tainică a Învierii. Totodată, părintele protopop a apreciat implicarea și munca părintelui paroh și a întregii comunități în edificarea unei case tradiționale țărănești, lângă biserica monument istoric din localitate, în contextul anului 2019, declarat de Sfântul Sinod ca An Omagial al satului românesc.

La final, credincioșii prezenți au fost miruiți.

Aceste întâlniri de suflet sunt organizate de Parohia Someșul Rece, în posturile mari de peste an, în fiecare miercuri și vineri seara, cu invitați preoți, profesori sau duhovnici, care să răspundă la frământărilor credincioșilor, legate de drumul către Împărăția Cerurilor.

Invitatul următoarei seri duhovnicești va fi părintele arhimandrit Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

 

Pr. Muntean Dan Mihai

corespondent

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...