Seară duhovnicească la Someșul Rece, Protopopiatul Huedin

de | mart. 20, 2019

În Parohia Someșul Rece din Protopopiatul Huedin, păstorită de părintele Elefteriu Ștefăniță, au început miercuri, 20 martie 2019, serile duhovnicești din Postul Mare.

Invitatul primei seri duhovnicești a fost părintele Lupuțan Dan, protopopul de Huedin.

A fost săvârșit Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, după care părintele protopop a pus la sufletul credincioșilor un cuvânt de învățătură intitulat Urcuș spre lumina tainică a Învierii. Totodată, părintele protopop a apreciat implicarea și munca părintelui paroh și a întregii comunități în edificarea unei case tradiționale țărănești, lângă biserica monument istoric din localitate, în contextul anului 2019, declarat de Sfântul Sinod ca An Omagial al satului românesc.

La final, credincioșii prezenți au fost miruiți.

Aceste întâlniri de suflet sunt organizate de Parohia Someșul Rece, în posturile mari de peste an, în fiecare miercuri și vineri seara, cu invitați preoți, profesori sau duhovnici, care să răspundă la frământărilor credincioșilor, legate de drumul către Împărăția Cerurilor.

Invitatul următoarei seri duhovnicești va fi părintele arhimandrit Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

 

Pr. Muntean Dan Mihai

corespondent

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...