Seară duhovnicească și prezentarea cărții „Spovedanie şi comuniune”, la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg

de | oct. 23, 2021

Sâmbătă seara, 23 octombrie 2021, în cadrul unei seri duhovnicești, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu credincioșii români din Nürnberg, Germania.

Cu acest prilej, cartea „Spovedanie şi comuniune” (Beichte und  Kommunion), scrisă de ÎPS Părinte Andrei, tradusă recent în limba germană, a fost prezentată comunității din Nürnberg.

Evenimentul a avut loc imediat după slujba Vecerniei, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Nürnberg, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, care a moderat evenimentul și a prezentat cartea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei.

De asemenea, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre conținutul volumului, precum și despre rolul și importanța spovedaniei și a Sfintei Liturghii – expresie a comuniunii.

 

 

 

La finalul serii, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei prezenți au primit cartea în dar.

Duminică, 24 octombrie, Mitropolitul Andrei și Mitropolitul Serafim, alături de un sobor de preoți și diaconi, vor oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg, cu ocazia prăznuirii hramului cu anticipației.

În perioada 19-24 octombrie, Părintele Mitropolit Andrei se află în Germania cu prilejul prezentării cărții „Spovedanie și comuniune” (Beichte und  Kommunion), recent tradusă în limba germană de teologul evanghelic dr. Jürgen Henkel. Ierarhul este însoțit de consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, și de secretarul eparhial, dr. Eugen Adrian Truță.

Citește și Cartea „Spovedanie şi comuniune” a ÎPS Andrei, tradusă în germană, lansată la München

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Eugen Adrian Truță

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA