Seară extraordinară de muzică și poezie, dedicată Zilei Culturii Naționale la Cluj Napoca.

de | ian. 15, 2018

Organizata de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Mitropolia Clujului și Seminarul Teologic Ortodox, manifestarea a avut  loc de la ora 19.00, în Sala „Episcop Nicolae Ivan” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din Piața Avram Iancu nr.18.

Acest eveniment a  marcat într-un mod deosebit Ziua Culturii Naţionale și împlinirea, pe 15 ianuarie 2018, a 168 de ani de la nașterea poetului român Mihai Eminescu. Astfel, au avut loc evocări, recitaluri de poezie și de muzică populară și cultă.

Profesoara de limba română Cristina Popescu, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” a evocat personalitatea poetului Mihai Eminescu, iar actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național Cluj a recitat poezii ale marelui poet român.

În cadrul manifestării a evoluat Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a CJCPCT, dirijor prof. Ovidiu Barteș, care a prezentat prelucrări folclorice ale unor compozitori români, precum Tudor Jarda și Ciprian Porumbescu. Totodată, interpreta de muzică populară Mariana Morcan, mezzosoprana Lavinia Bocu, baritonul Cătălin Nistor și tenorul Alexandru Mânzat au adus în atenția publicului spectator momente muzicale deosebite, majoritatea  pe versuri eminesciene.

Prezent la eveniment a fost si IPS Andrei

Seara extraordinară de muzică și poezie dedicată Zilei Culturii Naționale este prima manifestare culturală din 2018 a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și reprezintă debutul proiectelor culturale pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...