Seară extraordinară de muzică și poezie, dedicată Zilei Culturii Naționale la Cluj Napoca.

de | ian. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Organizata de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Mitropolia Clujului și Seminarul Teologic Ortodox, manifestarea a avut  loc de la ora 19.00, în Sala „Episcop Nicolae Ivan” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din Piața Avram Iancu nr.18.

Acest eveniment a  marcat într-un mod deosebit Ziua Culturii Naţionale și împlinirea, pe 15 ianuarie 2018, a 168 de ani de la nașterea poetului român Mihai Eminescu. Astfel, au avut loc evocări, recitaluri de poezie și de muzică populară și cultă.

Profesoara de limba română Cristina Popescu, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” a evocat personalitatea poetului Mihai Eminescu, iar actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național Cluj a recitat poezii ale marelui poet român.

În cadrul manifestării a evoluat Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a CJCPCT, dirijor prof. Ovidiu Barteș, care a prezentat prelucrări folclorice ale unor compozitori români, precum Tudor Jarda și Ciprian Porumbescu. Totodată, interpreta de muzică populară Mariana Morcan, mezzosoprana Lavinia Bocu, baritonul Cătălin Nistor și tenorul Alexandru Mânzat au adus în atenția publicului spectator momente muzicale deosebite, majoritatea  pe versuri eminesciene.

Prezent la eveniment a fost si IPS Andrei

Seara extraordinară de muzică și poezie dedicată Zilei Culturii Naționale este prima manifestare culturală din 2018 a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și reprezintă debutul proiectelor culturale pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...