Seară extraordinară de muzică și poezie, dedicată Zilei Culturii Naționale la Cluj Napoca.

de | ian. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Organizata de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Mitropolia Clujului și Seminarul Teologic Ortodox, manifestarea a avut  loc de la ora 19.00, în Sala „Episcop Nicolae Ivan” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din Piața Avram Iancu nr.18.

Acest eveniment a  marcat într-un mod deosebit Ziua Culturii Naţionale și împlinirea, pe 15 ianuarie 2018, a 168 de ani de la nașterea poetului român Mihai Eminescu. Astfel, au avut loc evocări, recitaluri de poezie și de muzică populară și cultă.

Profesoara de limba română Cristina Popescu, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” a evocat personalitatea poetului Mihai Eminescu, iar actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național Cluj a recitat poezii ale marelui poet român.

În cadrul manifestării a evoluat Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a CJCPCT, dirijor prof. Ovidiu Barteș, care a prezentat prelucrări folclorice ale unor compozitori români, precum Tudor Jarda și Ciprian Porumbescu. Totodată, interpreta de muzică populară Mariana Morcan, mezzosoprana Lavinia Bocu, baritonul Cătălin Nistor și tenorul Alexandru Mânzat au adus în atenția publicului spectator momente muzicale deosebite, majoritatea  pe versuri eminesciene.

Prezent la eveniment a fost si IPS Andrei

Seara extraordinară de muzică și poezie dedicată Zilei Culturii Naționale este prima manifestare culturală din 2018 a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și reprezintă debutul proiectelor culturale pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Ultimele articole

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...