Secretele bucătăriei tradiționale românești, descoperite la biserică de elevii clujeni

de | mai 12, 2015

Parohia ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a organizat marți, 12 mai 2015 o nouă întâlnire cu elevii de de Școala ”Constantin Brâncuși”, în cadrul parteneriatului ”Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții de școlar”.

Activitatea, denumită „Secretele bucătăriei, rețete noi, rețete vechi”, se înscrie în seria de întâlniri ”Tradiția în viața creștinului”. Elevii din clasa pregătitoare B (înv. Dana Apostoaie) și din clasa a III-a B (înv. Viorela Bodea) au mers la biserică unde au descoperit secretele bucătăriei românești tradiționale. Îndrumați de Daniela Necula, profesoară de religie, ei au învățat cum se fac cozonacii, magiunul, pâinea, plăcintele, sarmalele și alte produse tradiționale românești. De asemenea părintele paroh Nicolae Buda le-a explicat celor mici ce înseamnă prescura și vinul pe care părinții și bunicii lor le aduc la biserică. La final cu toții au gustat din câteva mâncăruri tradiționale.

„Aceste întâlniri cu copiii în biserică sperăm să așeze în sufletele lor dragostea pentru tradițiile noastre și să fie la rândul lor, continuatorii meșteșugurilor și bucătăriei românești”, a declarat coordonatoarea activităților din parohia ortodoxă ”Nașterea Domnului”, Marilena Asănică.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...