Parohia ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a organizat marți, 12 mai 2015 o nouă întâlnire cu elevii de de Școala ”Constantin Brâncuși”, în cadrul parteneriatului ”Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții de școlar”.
Activitatea, denumită „Secretele bucătăriei, rețete noi, rețete vechi”, se înscrie în seria de întâlniri ”Tradiția în viața creștinului”. Elevii din clasa pregătitoare B (înv. Dana Apostoaie) și din clasa a III-a B (înv. Viorela Bodea) au mers la biserică unde au descoperit secretele bucătăriei românești tradiționale. Îndrumați de Daniela Necula, profesoară de religie, ei au învățat cum se fac cozonacii, magiunul, pâinea, plăcintele, sarmalele și alte produse tradiționale românești. De asemenea părintele paroh Nicolae Buda le-a explicat celor mici ce înseamnă prescura și vinul pe care părinții și bunicii lor le aduc la biserică. La final cu toții au gustat din câteva mâncăruri tradiționale.
„Aceste întâlniri cu copiii în biserică sperăm să așeze în sufletele lor dragostea pentru tradițiile noastre și să fie la rândul lor, continuatorii meșteșugurilor și bucătăriei românești”, a declarat coordonatoarea activităților din parohia ortodoxă ”Nașterea Domnului”, Marilena Asănică.