Ședință administrativă a preoților din Protopopiatul Ortodox Dej

de | feb. 15, 2017 | Activități parohiale

Preoții din cadrul Protopopiatului Dej s-au întrunit marți, 14 februarie 2017, în cadrul ședinței administrative lunare. După rostirea rugăciunii ,,Împărate Ceresc” a fost săvârșită o rugăciune de pomenire pentru părintele Teofil Herineanu, fostul protopop al Dejului.

Apoi părintele protopop Ioan Buftea a prezentat retrospectiva anului 2016, fiind vizualizate poze cu o parte din activitățile desfășurate în cadrul Protopopiatului. De asemenea, părintele protopop a subliniat importanța dinamizării vieții pastoral-misionare în fiecare parohie, conștientizându-i pe cei prezenți de faptul că preotul este cu timp și fără timp în slujba comunității încredințate lui spre păstorire, de către Chiriarhul locului.

La final a fost prezentat Concursul Catehetic ,,Icoana și Școala Mărturisirii” organizat de către Patriarhia Română, cu ocazia celebrării Anului 2017, ca an omagial al Sfintelor Icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...