Ședință de lucru comună, pentru preoții și profesorii de religie clujeni

de | feb. 21, 2019 | Actualitatea religioasă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, preoții din Protopopiatul Ortodox Cluj II, care slujesc în parohiile din municipiul Cluj-Napoca s-au întâlnit cu profesorii de Religie clujeni în cadrul unei ședințe de lucru comune.

Întrunirea s-a desfășurat joi, 21 februarie 2019, începând cu ora 15.00, la Centrul Eparhial.
Scopul acesteia a fost analizarea și punerea în practică a unor proiecte dedicate anului 2019, declarat ca ,,Anul satului românesc” în Patriarhia Română.  Dintre acestea, s-a insistat pe realizarea Concursului Național Cultural Artistic HRISTOS: SUFLETUL SATULUI MEU. S-a făcut în acest sens o analiză a stării de fapt a concursului în parohii și s-au căutat elementele necesare dinamizării activităților acolo unde concursul este doar la faza inițială.

Întrucât în școlile din Cluj-Napoca învață foarte mulți elevi, majoritatea dintre ei fiind și membrii ai comunităților parohiale clujene, unul dintre obiectivele importante ale concursului este implicarea a cât mai mulți dintre aceștia în acest demers, în baza protocoalelor de cooperare încheiate între școli și parohii. Pe lângă profesorii de Religie și elevi, totodată este așteptată și implicarea altor cadre didactice în calitatea lor de educatori creștini. Toți aceștia vor completa tabloul participanților la concurs alături de copiii și tinerii din grupurile de cateheză parohială.
Întrunirea a fost coordonată de părintele Alexandru-Constantin Ciui, protopop al Protopopiatului Ortodox Cluj II și de părintele Marian Sidon, inspector de Religie al județului Cluj, avându-l ca invitat pe părintele Liviu Vidican Manci, inspector pentru cateheză parohială în județul Cluj, alături de câte unul dintre preoții care slujesc la parohiile din Cluj-Napoca și de toți profesorii de Religie din municipiu.

Ultimele articole

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit marți, 12 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Piatra Fântânele și a fost precedată de o slujbă de Te...

Necrolog | Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș (1948-2021)

Necrolog | Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș (1948-2021)

Autenticitatea și dinamismul unei biografii se pot verifica prin suprapunerea evangheliei peste atitudinile, cuvintele și lucrările esențiale care o formează. Întâlnirea dintre cele două se vădește într-un mod consistent, intens și specific în personalitatea...