Ședință la Protopopiatul Cluj I

de | dec. 14, 2017

Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au întrunit astăzi 14 decembrie 2017 în ședință lunară, ultima din acest an. Ședința a început cu slujba de Te-Deum, după care a fost rostită o ectenie pentru odihna sufletului Majestății Sale, Regele Mihai I al României, adormit în Domnul. După slujba de Te-Deum, Părintele Protopop Dan Hognogi a propus celor prezenți să țină un moment de reculegere în amintirea Majestății Sale.

La începutul lucrărilor ședinței, Părintele Protopop a ținut să mulțumească preoților din Protopopiat pentru implicarea și buna desfășurare a colectei de alimente, îmbrăcăminte și bani organizată în fiecare Parohie și la nivelul întregii Patriarhii Române, pentru a veni în sprijinul celor nevoiași. Câteva dintre problemele de pe ordinea de zi discutate au fost:

  • respectarea calendarului alegerilor Consiliilor și Comitetelor Parohiale din luna ianuarie 2018
  • întocmirea calendarului vizitelor arhierești ale Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, pentru anul 2018
  • sâmbătă 16 decembrie 2017 vor fi trase clopotele bisericilor și mănăstirilor din întreaga țară, la ora 12.30 – la începutul slujbei de înmormântare a Majestății Sale, Regele Mihai I al României, săvârșită în Catedrala Patriarhală, și la ora 18.30 – la începutul ceremoniei religioase de îngropare a Majestății Sale, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și regală din Curtea de Argeș. De asemenea duminică 17 decembrie 2017, va fi rostită o ectenie pentru cei adormiți la care va fi pomenit și Majestatea Sa, Regele Mihai I; de asemenea pomenirea se va face și la ieșirea cu cinstitele daruri
  • prezentarea pe scurt a cărții „Cuvintele Părintelui Justinian – Un ghid al frumuseții lăuntrice”, o antologie tematică de cuvinte, gânduri și îndemnuri, alcătuită de Pr.. Prof. Radu Dorin Micu, prin care autorul dorește să ilustreze personalitatea marelui Arhipăstor al Bisericii Noastre Strămoșești – ÎnaltpreasfințitulJustinian Chira, Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului.

De asemenea au fost discutate și alte probleme administrative.

La finalul ședinței Părintele Protopop a mulțumit preoților din Protopopiat pentru buna colaborare din acest an, îndemnându-i ca și în anul care vine să depună toată râvna, priceperea și înțelepciunea pentru îndeplinirea nobilei misiuni la care sunt chemați.

Pr. Marius Bolbos

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...