Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Bistrița

de | nov. 16, 2017 | Actualitatea religioasă

Astăzi 16 noiembrie 2017, a avut loc la Bistrița ședința lunară a Preoților din Protopopiatul Ortodox Bistrița. Ședința a fost prezidată de P.C.P.r Protopop Alexandru Vidican. Au participat preoții din Protopopiat. Pe ordinea de zi a ședinței s-au discutat circularele primite din partea Arhiepiscopiei Clujului respectiv:

– Îngrijirea cimitirelor și a monumentelor istorice.

– Intensificarea acțiunilor culturale în ceea ce privește păstrarea tradițiilor prin colindele și obiceiurile noastre românești

– Situația privind Normele tehnice și sanitare privind, serviciile funerare, deshumarea, crematoriile umane, incinerarea, transportul

– S-a adus la cunoștință și Circulara prin care s-a comunicat caterisirea unor preoti din Episcopia Caransebeșului și Arhiepiscopia Râmnicului pentru grave abateri de la disciplina și rânduielile bisericești.

– S-a împărțit și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe la prima duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2017.

– S-a făcut apel la solidaritate pentru tânărul  Ionuț Zăvoianu de 13 ani din Sântioana, diagnosticat cu cancer, internat în Turcia pentru un transplant de măduvă.

Ședința s-a încheiat cu îndemnul de-a intensifica activitatea pastoral-misionară în această perioadă a Postului Nașterii Domnului și-au fost felicitați preoții care în această lună au avut ziua onomastică.

Pr. Emanuel Vidican

 

Ultimele articole

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...