Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Bistrița

de | mart. 14, 2019 | Actualitatea religioasă

La sediul Protopopiatului Ortodox Român din Bistrița, s-a desfășurat ședința administrativă lunară prezidată de părintele protopop Alexandru Vidican, care a adus în atenţia preoţilor circularele primite din partea Arhiepiscopiei Clujului  având un conținut administrativ, cultural și social.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a protopopiatului cu o scurtă rugăciune, urmată de discuții care au vizat aspecte liturgice, administrativ-bisericești, misionar-sociale si activitățile cu tinerii.

S-a prezentat și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima duminică a Postului Paștelui din anul 2019.

Un alt eveniment care s-a adus în atenția preoților a fost  invitația de a participa la „Marșului pentru viață„ , oranizat ca în fiecare an  la data de 23 martie, orele 13 în în treaga țară.

Un apel de suflet a fost făcut de părintele protopop, de a veni în ajutorul Inspectorului eparhial pentru tineret, Rdau Copil, prin rugăciuni și sprijin financiar în acest moment de cumpănă din viața lui.

Ședința s-a încheiat cu îndemnul de-a intensifica activitatea pastoral-misionară în această perioadă a Postului Sfintelor Paști.

A consemnat,

Pr. Emanuel Vidican

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...