Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Bistrița

de | mart. 14, 2019 | Actualitatea religioasă

La sediul Protopopiatului Ortodox Român din Bistrița, s-a desfășurat ședința administrativă lunară prezidată de părintele protopop Alexandru Vidican, care a adus în atenţia preoţilor circularele primite din partea Arhiepiscopiei Clujului  având un conținut administrativ, cultural și social.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a protopopiatului cu o scurtă rugăciune, urmată de discuții care au vizat aspecte liturgice, administrativ-bisericești, misionar-sociale si activitățile cu tinerii.

S-a prezentat și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima duminică a Postului Paștelui din anul 2019.

Un alt eveniment care s-a adus în atenția preoților a fost  invitația de a participa la „Marșului pentru viață„ , oranizat ca în fiecare an  la data de 23 martie, orele 13 în în treaga țară.

Un apel de suflet a fost făcut de părintele protopop, de a veni în ajutorul Inspectorului eparhial pentru tineret, Rdau Copil, prin rugăciuni și sprijin financiar în acest moment de cumpănă din viața lui.

Ședința s-a încheiat cu îndemnul de-a intensifica activitatea pastoral-misionară în această perioadă a Postului Sfintelor Paști.

A consemnat,

Pr. Emanuel Vidican

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...