Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Bistrița

de | mart. 14, 2019

La sediul Protopopiatului Ortodox Român din Bistrița, s-a desfășurat ședința administrativă lunară prezidată de părintele protopop Alexandru Vidican, care a adus în atenţia preoţilor circularele primite din partea Arhiepiscopiei Clujului  având un conținut administrativ, cultural și social.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a protopopiatului cu o scurtă rugăciune, urmată de discuții care au vizat aspecte liturgice, administrativ-bisericești, misionar-sociale si activitățile cu tinerii.

S-a prezentat și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima duminică a Postului Paștelui din anul 2019.

Un alt eveniment care s-a adus în atenția preoților a fost  invitația de a participa la „Marșului pentru viață„ , oranizat ca în fiecare an  la data de 23 martie, orele 13 în în treaga țară.

Un apel de suflet a fost făcut de părintele protopop, de a veni în ajutorul Inspectorului eparhial pentru tineret, Rdau Copil, prin rugăciuni și sprijin financiar în acest moment de cumpănă din viața lui.

Ședința s-a încheiat cu îndemnul de-a intensifica activitatea pastoral-misionară în această perioadă a Postului Sfintelor Paști.

A consemnat,

Pr. Emanuel Vidican

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...