Şedinţe administrative cu protopopii şi preoţii la Baia Mare

de | feb. 25, 2017 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

Preasfinţitul Iustin, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului a prezidat, joi, 23 februarie, în sala de la Centrul Eparhial din Baia Mare, şedinţa anuală cu protopopii, la care au participat şi membrii Permanenţei Eparhiale. În cadrul şedinţei, fiecare protopop a prezentat darea de seamă pe domenii de activitate: administrativ, cultural, economic, social-filantropic, teologic, educaţional. În funcţie de activitatea desfăşurată, fiecare preot din eparhie a fost notat pentru rezultatele obţinute în anul 2016 în toate sectoarele muncii sale. O parte importantă a şedinţei a fost dedicată prezentării proiectelor protoieriilor pentru anul acesta, pe sectoare de activitate. În cadrul şedinţei s-au mai discutat probleme curente privind viaţa eparhială.

De asemenea, miercuri, 22 februarie, în sala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, a avut loc întrunirea preoţilor din municipiul Baia Mare într-o şedinţă administrativă, ce a fost prezidată de PS Episcop Iustin. Întrunirea a avut ca scop receptarea, uniformizarea şi armonizarea unor hotărâri sinodale legate de unele rânduieli liturgice, precum Slujba Învierii, Taina Sfântului Maslu, slujba înmormântării, programul liturgic săptămânal, precum şi alte probleme administrative. În urma acestei şedinţe s-au aprobat de către cei prezenţi rânduielile liturgice şi administrative ce vor fi transmise, cu titlu de obligativitate, spre aducerea la îndeplinire, conform unui comunicat al biroului de presă al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Ultimele articole

25 octombrie – Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita

25 octombrie – Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita

Sfinții Mucenici Marcian și Martirie – au pătimit în Constantinopol în vremea împăratului Constanţiu (331-361), care trecuse de partea arienilor. Marcian era citeţ (cântăreţ), iar Martirie ipodiacon. Amândoi erau ucenicii Patriarhului Pavel. Sfinţii Marcian şi...