Şedinţe administrative cu protopopii şi preoţii la Baia Mare

de | feb. 25, 2017

Preasfinţitul Iustin, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului a prezidat, joi, 23 februarie, în sala de la Centrul Eparhial din Baia Mare, şedinţa anuală cu protopopii, la care au participat şi membrii Permanenţei Eparhiale. În cadrul şedinţei, fiecare protopop a prezentat darea de seamă pe domenii de activitate: administrativ, cultural, economic, social-filantropic, teologic, educaţional. În funcţie de activitatea desfăşurată, fiecare preot din eparhie a fost notat pentru rezultatele obţinute în anul 2016 în toate sectoarele muncii sale. O parte importantă a şedinţei a fost dedicată prezentării proiectelor protoieriilor pentru anul acesta, pe sectoare de activitate. În cadrul şedinţei s-au mai discutat probleme curente privind viaţa eparhială.

De asemenea, miercuri, 22 februarie, în sala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, a avut loc întrunirea preoţilor din municipiul Baia Mare într-o şedinţă administrativă, ce a fost prezidată de PS Episcop Iustin. Întrunirea a avut ca scop receptarea, uniformizarea şi armonizarea unor hotărâri sinodale legate de unele rânduieli liturgice, precum Slujba Învierii, Taina Sfântului Maslu, slujba înmormântării, programul liturgic săptămânal, precum şi alte probleme administrative. În urma acestei şedinţe s-au aprobat de către cei prezenţi rânduielile liturgice şi administrative ce vor fi transmise, cu titlu de obligativitate, spre aducerea la îndeplinire, conform unui comunicat al biroului de presă al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...