Semnificația Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel

de | iun. 15, 2020

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este unul dintre posturile de lungă durată din anul bisericesc și precede sărbătoarea comună a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, din data de 29 iunie. Această perioadă a fost rânduită de către Biserică în cinstea celor doi verhovnici ai apostolilor și, desigur, în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte mai importante, acte misionare. 

Prin ținerea acestui post se cinstesc și darurile Sfântului Duh, care s-au pogorât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime și care se revarsă în fiecare an peste Biserică la Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt. În vechime, acest post era asociat cu Praznicul Cincizecimii. Constituțiile apostolice, un document important al primelor veacuri creștine, numesc această perioadă Postul Cincizecimii.

 

Universul liturgic al Ortodoxiei
Universul liturgic al Ortodoxiei
Semnificația Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/simeonpintea/" target="_self">Arhim. Simeon Pintea</a>

Arhim. Simeon Pintea

Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru didactul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, specialitatea „Liturgică”. Realizator al emisiunii „Universul liturgic al Ortodoxiei” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente