Seniorii din Parohia clujeană „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” au participat la un pelerinaj duhovnicesc

de | apr. 5, 2023 | Activități parohiale

200 de seniori ai Parohiei Ortodoxe „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur au mers ieri, 4 aprilie 2023, într-un pelerinaj duhovnicesc.

Însoțiți de pãrintele paroh Dan Cismaș, pelerinii au poposit mai întâi la Mănăstirea Rohia, unde s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar mai apoi la Mănăstirea Rohița, unde prin bunătatea părintelui stareț Vasile Filip au servit masa de prânz.

Pe drumul de întoarcere, pelerini au intrat și la Mănăstirea Cășiel, unde a fost săvârșită slujba Paraclisului Maicii Domnului.

Acest pelerinaj a fost darul Parohiei Ortodoxe „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” pentru toți seniorii care sunt legați de această frumoasă biserică.

Evenimentul se înscrie în activitãtile organizate de parohie în contextul „Anului omagial al pastoratiei persoanelor vârstnice” în Patriarhia Română.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...