Serile duhovnicești organizate de Protopopiatul Beclean, la final | PS Benedict a vorbit pe tema „A iubi cu cruce”

de | apr. 9, 2023

Duminică seara, 9 aprilie 2023, la Catedrala din Beclean, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia din Sfânta și Marea Zi de Luni. La finalul slujbei, ierarhul a conferențiat pe tema  „A iubi cu cruce” și a închis ciclul serilor duhovnicești din Postul Mare, acestea fiind organizate de Protopopiatul Ortodox Beclean.

La finalul serii, Ansamblul folcloric „Someșul” al Casei Orășenești de Cultură Beclean a susținut un microrecital de pricesne.

În fiecare joi seara din perioada Postului Mare, începând cu ora 18:00, la Biserica „Sfântul Apostol Andrei și Sfinții Martiri Brâncoveni”, cunoscută și sub denumirea de Catedrala din Beclean, unde slujește preotul paroh Claudiu Zinveliu, precum și proin-protopopul Vicențiu Doru Zinveliu, Protopopiatul Ortodox Beclean, împreună cu Cercul Preoțesc Beclean, a organizat mai multe seri duhovnicești la care au fost invitate să rostească cuvinte de învățătură diverse personalități clericale.

Primul invitat a fost Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a deschis ciclul serilor duhovnicești și a vorbit pe tema „Postul Mare – rugăciune și pocăință”, conform protopopului de Beclean, preotul Cristian Dragoș, inițiatorul acestui ciclu de seri duhovnicești.

Mai multe fotografii AICI 

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Dan Bukșa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA