Sesiune de comunicări, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

de | mai 20, 2017 | Actualitatea religioasă

La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a avut loc în perioada 18-19 aprilie 2017,  sesiunea de comunicări științifice studențești, organizată la nivel licență, master și doctorat, cu tema: „Mărturisirea credinței prin cuvânt și artă în Biserica Ortodoxă Română în perioada comunismului”, a transmis pentru radio Renașterea studentul Darius Echim.

Peste 60 de studenţi de la cele mai importante facultăţi de teologie din întreaga ţară au susţinut referate în cadrul celor trei secţiuni: licență, master și doctorat. În deschiderea evenimentului, părintele prodecan Cristian Sonea, în calitate de gazdă, a adresat un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți, vorbind despre istoria facultății și lupta învățământului teologic clujean cu regimul comunist.

Sesiunea de comunicări face parte din suita de manifestări ştiinţifice ale facultăţii, proiectate pentru anul universitar 2016-2017 și se încadrează în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre a anului 2017 ca „ Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...