Sf. Bartolomeu, ocrotitorul Spitalului orășenesc din Huedin

de | iun. 12, 2017

Duminică, 11 iunie 2017, biserica de lemn din incinta Spitalului Orăşenesc Huedin şi-a serbat ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Apostol Bartolomeu.

În ajunul sărbătorii a fost oficiată slujba Privegherii. Ziua prăznuirii a început cu slujba acatistului Sfântului Apostol Bartolomeu şi a continuat cu slujirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, săvârşită în sobor de preoţi, la care au participat oficialităţi locale, conducerea spitalului, medici,  personal medical, bolnavi şi alţi invitaţi. Din sobor au făcut parte: Preacuviosul Părinte Vartolomeu Bogdan – fost secretar al Institutului Biblic al Patriarhiei Române, inspector eparhial și membru în Comisia de Pictură Bisericească, pr. Dan Lupuţan -protopopul de Huedin, Preacuviosul Părinte Serafim Pop – starețul Mănăstirii Sfinții Petru și Pavel de la Stâna de Vale, pr. Șaitiș Horea – slujitor la Biserica Spitalului Huedin și pr. Petrovici Tudor – paroh la Parohia Huedin II și secretar protopopesc. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preacuviosul Părinte Vartolomeu Bogdan care este și ctitorul principal al acestei biserici.

Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în anul 2005, iar lucrările de construcţie s-au finalizat în 2010, an în care a avut loc şi sfinţirea sfântului lăcaş. De atunci şi până în prezent biserica susţine o activitate misionar-pastorală în slujba bolnavilor, personalului din spital şi a credincioşilor care trec pragul  bisericii. Din anul 2014 în această biserică se găsesc moaştele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina. Praznicul s-a încheiat cu agapă fraţească, la care au participat toţi cei prezenţi.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...