Sfânta Liturghie arhierească, la biserica ortodoxă din Strâmbu

de | iul. 2, 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a vizitat sâmbătă, 1 iulie 2017, comunitatea creștinilor ortodocși a parohiei Strâmbu din protopopiatul Dej.

Sfânta Liturghie arhierească, la biserica ortodoxă din StrâmbuIerarhul a sfințit iconostasul bisericii și a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de perste 40 de preoți și diaconi, pe o scenă amplasată în curtea locașului de cult. Programul liturgic a început de dimineață cu citirea Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos, de către maicile de la Mănăstirea Cășiel.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a spus că sanatatea este un dar al lui Dumnezeu și că Mântuitorul Hristos este Cel la care aflăm întotdeauna vindecare:

Părintele paroh Nicolae Scrob a prezentat un istoric al parohiei și a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea sărbătorii satului. La final au fost evocate personalitățile care s-au născut în localitatea Strâmbu și au fost acordate diplome și distincții celor care au sprijinit biserica, iar preotul Nicolae Scrob a fost ridicat la rangul de sachelar. S-a plecat apoi în procesiune până la biserica veche din sat, monument istoric, unde s-au sfințit doua troițe.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...