Sfânta Liturghie, explicată tinerilor liceeni din Cluj

de | dec. 12, 2015 | Activități parohiale

Elevii Liceelor Teoretice „Victor Babeş” şi „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, au aflat mai multe despre Taina Sfintei Liturghii, în cadrul Proiectului „Să cunoaştem Sfânta Liturghie”, demarat în urmă cu trei ani de Asociaţia Creştină „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”.

Părintele profesor Dorin Ielciu, de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean 2Mănăștur, a reușit să atragă atenţia elevilor prezenţi, vorbindu-le despre importanţa şi necesitatea Sfintei Liturghii în viaţa creştinilor. Părintele le-a explicat tinerilor și semnificaţia elementelor liturgice şi a răspuns la final, la toate întrebările elevilor.

„Acest proiect, cât şi prezenţa unui preot în mijlocul elevilor sunt binevenite, deoarece încercăm şi prin activităţi de acest gen, să-i încurajăm pe elevi să participe la Sfânta Liturghie, să se apropie de Hristos şi să se împărtăşească cu Sfintele Sale Taine” au spus profesoarele celor două clase, Maria Ciceo, de la Liceul Teoretic „Victor Babeş” și  Laura Cenan de la Liceul „Onisifor Ghibu”.

Proiectului „Să cunoaştem Sfânta Liturghie” a fost demarat de Asociaţia Creştină „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” în anul 2012, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Până acum au avut loc zeci de întâlniri în liceele din orașul Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...