Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

de | iun. 17, 2018

Duminică, 17 iunie 2018, a treia după Rusalii, cu începere de la ora 9,30, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în fruntea unui sobor de preoţi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, dirijat de Arhid. Ionuț Pleș.

În mulţimea de credincioşi s-a aflat şi primarul municiupiului Baia Mare, recent reales membru în Adunarea Eparhială și deputat în Adunarea Naţională Bisericească din partea judeţului Maramureş.

La încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a anunţat programul celui mai important eveniment al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care se petrece în Anul Centenarului Marii Uniri: hirotonirea întru Arhiereu a Părintelui Arhim. Dr. Timotei Bel, exarhul mănăstiresc şi stareţul Mănăstirii „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” Scărişoara Nouă, care va purta titlul de „Sătmăreanul”. La slujba de hirotonire vor fi prezenți 10 arhierei și un mare sobor de preoți și diaconi.

Evenimentul se va petrece la Mănăstirea din Scărişoara Nouă, cu ocazia hramului, care va avea loc duminica viitoare, 24 iunie 2018, cu începere de la ora 9,00, în prezenţa unui sobor de 10 ierarhi,preoţi, diaconi şi aunui foarte mare număr de credincioşi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a deslușit conținutul pericopei evanghelice a acestei duminici, scrise de Sfântul Evanghelist Matei, pentru ca credincioșii să plece spre casele lor cât mai lămuriți de ceea ce Mântuitorul a afirmat în predica de pe Munte referitor la principiile pe care un creștin adevărat trebuie să le respecte în comportarea lui de zi ci zi.

„Mântuitorul a venit să aducă principii, să nu-l lase pe om să fie robit, să nu fie materialist, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Iustin. Lumea de azi este o lume zbuciumată, agitată, tulburată, bulversată, nemulțumită, neîmplinită, traumatizată, învrăjbită. Nu vedeți în ce lume trăim? Păi, numai  Evanghelia poate rezolva problemele. Și noi, creștinii, suntem fericiți, deși trăim în lumea aceasta ca într-o perioadă de tranziție pentru lumea cealaltă, noi reușim să traversăm această lume fără să fim traumatizați, fără să fim îngrijorați. Pentru că noi știm că Dumnezeul nostru, Tatăl nostru, Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne poartă de grijă prin pronia Lui. Dumnezeu este a toate Creatorul și a toate Proniatorul. Noi știm și credem lucrul acesta și de aceea suntem liniștiți”, a precizat Preasfințitul Părinte Iustin.

Andrei Fărcaș,

Redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...