Sfânta Liturghie și Pomenirea Eroilor la Mănăstirea Muntele Rece

de | mai 25, 2017 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece a fost astăzi în sărbătoare. Hramul așezământului monahal a reunit mulțime de credincioși care au venit să petreacă marea sărbătoare în rugăciune alături de Mitropolitul Andrei al Clujului și obștea mănăstirii.

Sfânta Liturghie a început la ora 9:45 de minute, iar alături de Părintele Mitropolit a slujit un sobor de 13 preoți și diaconi. În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța sărbătorii de astăzi și despre cinstirea eroilor pomeniți în fiecare an de Înălțarea Domnului:

După Sfânta Liturghie, la cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru eroii care și-au dat viața pentru țară. La slujba de pomenire a eroilor de la Mănăstirea Muntele Rece au participat oficialități militare și civile, împreună cu prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan.

Anul acesta au fost implicați în sărbătoarea de la Muntele Rece și elevii școlii din Măguri-Răcătău care au depus flori la mormântul fiecărui erou. Directoarea școlii, Mărioara Safta, precum și comandantul unității militare din Florești, Colonel Ioan Munteanu, au primit din partea prefectului județului Cluj diplome de onoare pentru implicarea în organizarea evenimentelor de la Muntele Rece.

Manifestarea s-a încheiat cu o paradă a militarilor Regimentului 50 Rachete Antiaeriene Andrei Mureșianu din Florești.

Ultimele articole

Binecuvântare arhierească la Catedrala Ortodoxă din Turda

Binecuvântare arhierească la Catedrala Ortodoxă din Turda

La Praznicul Întâmpinării Domnului, joi, 2 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Turda. Cu acest...

Hramul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca

La Praznicul Întâmpinării Domnului, joi, 2 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Cluj-Napoca. Cu prilejul hramului...