Sfânta Maria Egipteanca, un model pentru credincioșii clujeni

de | apr. 19, 2016

În Duminica a 5-a din Postul Mare, Directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Liviu Vidican-Manci a oficiat Sfânta Liturghie în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul său de învățătură, părintele le-a vorbit sutelor de credincioși prezenți la slujbă, despre viața, dar și modelul pe care îl putem desprinde din viața Cuvioasei Maria Egipteanca.

Pornind de la întrebarea „Cât din schimbarea vieții noastre reprezintă voia noastră, și cât este harul lui Dumnezeu?”, părintele director a subliniat că deși la nivelul faptei astăzi este greu să o imiți pe Maria Egipteanca, ea reprezintă un adevărat model de armonizare a propriei voințe cu harul lui Dumnezeu.

„Tot cel ce nu împlinește voia Domnului, chiar dacă e credincios, are inima sa laborator de gânduri rele, iar trupul e supus păcatelor ca unul ce e stăpânit pururea de murdăriile patimilor”, și-a încheiat cuvântul său pr. Liviu Vidican, citându-l pe Maxim Mărturisitorul.

La finalul slujbei, părintele paroh Dan Hognogi i-a mulțumit părintelui Liviu Vidican-Manci pentru bucuria sufletească adusă prin slujirea și cuvântul său, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Stela Florea.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...