Sfânta Maria Egipteanca, un model pentru credincioșii clujeni

de | apr. 19, 2016 | Activități parohiale

În Duminica a 5-a din Postul Mare, Directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Liviu Vidican-Manci a oficiat Sfânta Liturghie în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul său de învățătură, părintele le-a vorbit sutelor de credincioși prezenți la slujbă, despre viața, dar și modelul pe care îl putem desprinde din viața Cuvioasei Maria Egipteanca.

Pornind de la întrebarea „Cât din schimbarea vieții noastre reprezintă voia noastră, și cât este harul lui Dumnezeu?”, părintele director a subliniat că deși la nivelul faptei astăzi este greu să o imiți pe Maria Egipteanca, ea reprezintă un adevărat model de armonizare a propriei voințe cu harul lui Dumnezeu.

„Tot cel ce nu împlinește voia Domnului, chiar dacă e credincios, are inima sa laborator de gânduri rele, iar trupul e supus păcatelor ca unul ce e stăpânit pururea de murdăriile patimilor”, și-a încheiat cuvântul său pr. Liviu Vidican, citându-l pe Maxim Mărturisitorul.

La finalul slujbei, părintele paroh Dan Hognogi i-a mulțumit părintelui Liviu Vidican-Manci pentru bucuria sufletească adusă prin slujirea și cuvântul său, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Stela Florea.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...