Sfânta Maria Egipteanca, un model pentru credincioșii clujeni

de | apr. 19, 2016 | Activități parohiale

În Duminica a 5-a din Postul Mare, Directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Liviu Vidican-Manci a oficiat Sfânta Liturghie în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul său de învățătură, părintele le-a vorbit sutelor de credincioși prezenți la slujbă, despre viața, dar și modelul pe care îl putem desprinde din viața Cuvioasei Maria Egipteanca.

Pornind de la întrebarea „Cât din schimbarea vieții noastre reprezintă voia noastră, și cât este harul lui Dumnezeu?”, părintele director a subliniat că deși la nivelul faptei astăzi este greu să o imiți pe Maria Egipteanca, ea reprezintă un adevărat model de armonizare a propriei voințe cu harul lui Dumnezeu.

„Tot cel ce nu împlinește voia Domnului, chiar dacă e credincios, are inima sa laborator de gânduri rele, iar trupul e supus păcatelor ca unul ce e stăpânit pururea de murdăriile patimilor”, și-a încheiat cuvântul său pr. Liviu Vidican, citându-l pe Maxim Mărturisitorul.

La finalul slujbei, părintele paroh Dan Hognogi i-a mulțumit părintelui Liviu Vidican-Manci pentru bucuria sufletească adusă prin slujirea și cuvântul său, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Stela Florea.

Ultimele articole

Sfânta Treime. Ce ne spune textul biblic? P1

Sfânta Treime. Ce ne spune textul biblic? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.22.

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...