Sfântul Antonie cel Mare, serbat la Cluj-Napoca

de | ian. 18, 2016 | Actualitatea religioasă

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Cluj-Napoca și-a sărbătorit  duminică, în 17 ianuarie 2016 hramul, în ziua de prăznuire a marelui sfânt.  Credincioșii de pe Strada Soporului au primit sâmbătă, în ajunul  sărbătorii,  vizita Mitropolitului Andrei, care a oficiat  Vecernia Mare cu Litie. Cu acest prilej, ierarhul i-a îndemnat să fie mulțumitori pentru parohia pe care o au și pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat că și Sfântul Antonie cel Mare îi sfătuia pe oameni să fie mereu recunoscători pentru toate.

Sărbătoarea Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” din Cluj-Napoca a continuat duminică, 17 ianuarie, cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți. Parohia a fost înființată în anul 2014, la solicitarea credincioșilor de pe strada Soporului iar paroh este părintele Robert Kovacs.

Ultimele articole

29 mai – Sf. Mc. Teodosia Fecioara; Sf. Sfinţit Mc. Olivian

29 mai – Sf. Mc. Teodosia Fecioara; Sf. Sfinţit Mc. Olivian

Sfânta Muceniță Teodosia Fecioara – S-a născut în Tir (Fenicia). În anul 308, în ziua de 2 aprilie a văzut un grup de creștini care se pregăteau a fi duși în fața judecății pentru credința lor. Pentru faptul că Sfânta Teodosia a început să-i încurajeze și să-i...

Întrunirea Consiliului Național ASCOR, la Cluj-Napoca

Întrunirea Consiliului Național ASCOR, la Cluj-Napoca

În perioada 26-28 mai 2023, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are loc întrunirea Consiliului Național al Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR). Programul întâlnirii studențești include sesiuni de lucru,...