Sfântul Apostol Andrei, sărbătorit în parohia Budești-Fînațe

de | dec. 1, 2017 | Activități parohiale

Credincioșii din parohia Budești Fînațe, Protopopiatul Beclean,  au îmbrăcat haine de sărbătoare în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul bisericii ortodoxe din localitate, păstorită de părintele Rareș Andrei Pîntea.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor alcătuit din 10 preoți din satele învecinate și fii ai satului. După Sfânta Liturghie, părintele Petru Zinveliu de la parohia Cormaia a vorbit credincioșilor despre apostolatul mirenilor în societatea de astăzi.

„Invitația pe care o face Domnul Hristos Sfinților Apostoli vino și vezi trebuie să fie un îndemn pentru toți creștinii de astăzi de a căuta întâlnirea și experiența personală cu Dumnezeu, iar gestul Sfântului Apostol Andrei de a-i spune și fratelui său, Petru, despre întâlnirea sa cu Hristos, trebuie să ne inspire și nouă râvna apostolică de a spune și celorlalți despre Dumnezeu. Misiunea noastră în societatea de astăzi este aceea de a-L propovădui pe Domnul Iisus Hristos atât prin faptă, cât și prin cuvânt.” a precizat părintele Petru Zinveliu.

Întrucât hramul bisericii coincide cu ziua de nume a părintelui Rareș Andrei Pîntea, la finalul momentului de rugăciune, preoții împreună cu credincioșii i-au urat preotului paroh mulți ani binecuvântați și pastorație rodnică.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...