Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, elogiat într-un volum publicat la Editura Cuvântul Vieții

de | nov. 16, 2022

Volumul intitulat „Sfântul Grigorie, mitropolitul Țării Românești, păstor luminat și dascăl al rugăciunii” a fost publicat recent de Editura Cuvântul Vieții.

„Sfântul Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești (1765 – 1834) este unul dintre cei mai de seamă ucenici ai Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, care a continuat lucrarea starețului său din Moldova în Țara Românească, alături de un alt ucenic al acestuia, Sfântul Gheorghe de la Cernica și Căldărușani, lucrare desăvârșită în Țara Românească, mai târziu, prin neobosita activitate a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”, a scris Patriarhul Daniel în primul capitol al volumului.

Cartea este structurată pe 17 capitole și cuprinde Tomosul Sinodal prin care Sinodul Bisericii Ortodoxe Române proclama canonizarea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, mitropolitul Țării Românești.

Volumul, coordonat de Arhimandriții Nectarie Șofelea și Policarp Chițulescu, însumează lucrări realizate de 16 autori.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...