Sfântul Nicolae, ocrotitorul spiritual al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | dec. 6, 2017

Studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat miercuri, 06 decembrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la hramul capelei din cadrul Campusului Studențesc „Nicolae Ivan”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în ziua de praznuire a ocrotitorului spiritual al facultății, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de sobor de preoți profesori din cadrul instituției teologice. Răspunsurile la strană au fost date de corul mixt al facultății, condus de arhid. Daniel Mocanu.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit tinerilor teologi despre milostenia Sfântului Nicolae, îndemnându-i să fie buni misionari ai Bisericii în lumea contemporană:

La finalul Sfintei Liturghii, președintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, părintele profesor Ioan Chirilă, a mulțumit părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru grija deosebită pe care o acordă tinerilor teologi și profesorilor facultătii:

Hramul Capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost marcat în această săptămână printr-o serie de evenimente religioase și culturale, printre care se numără concerte de colinde,  lansări de carte și momente artistice susținute de studenți.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...