Sfântul Nicolae, ocrotitorul spiritual al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | dec. 6, 2017 | Actualitatea religioasă

Studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat miercuri, 06 decembrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la hramul capelei din cadrul Campusului Studențesc „Nicolae Ivan”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în ziua de praznuire a ocrotitorului spiritual al facultății, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de sobor de preoți profesori din cadrul instituției teologice. Răspunsurile la strană au fost date de corul mixt al facultății, condus de arhid. Daniel Mocanu.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit tinerilor teologi despre milostenia Sfântului Nicolae, îndemnându-i să fie buni misionari ai Bisericii în lumea contemporană:

La finalul Sfintei Liturghii, președintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, părintele profesor Ioan Chirilă, a mulțumit părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru grija deosebită pe care o acordă tinerilor teologi și profesorilor facultătii:

Hramul Capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost marcat în această săptămână printr-o serie de evenimente religioase și culturale, printre care se numără concerte de colinde,  lansări de carte și momente artistice susținute de studenți.

 

 

Ultimele articole

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...