Sfântul Nicolae, ocrotitorul spiritual al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | dec. 6, 2017 | Actualitatea religioasă

Studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat miercuri, 06 decembrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la hramul capelei din cadrul Campusului Studențesc „Nicolae Ivan”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în ziua de praznuire a ocrotitorului spiritual al facultății, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de sobor de preoți profesori din cadrul instituției teologice. Răspunsurile la strană au fost date de corul mixt al facultății, condus de arhid. Daniel Mocanu.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit tinerilor teologi despre milostenia Sfântului Nicolae, îndemnându-i să fie buni misionari ai Bisericii în lumea contemporană:

La finalul Sfintei Liturghii, președintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, părintele profesor Ioan Chirilă, a mulțumit părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru grija deosebită pe care o acordă tinerilor teologi și profesorilor facultătii:

Hramul Capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost marcat în această săptămână printr-o serie de evenimente religioase și culturale, printre care se numără concerte de colinde,  lansări de carte și momente artistice susținute de studenți.

 

 

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...