Sfântul Nicolae, prăznuit la Școala clujeană „Constantin Brâncuși”

de | dec. 5, 2017

Marți, 5 decembrie 2017, în ajunul praznicului Sfântului Nicolae, la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (dir. prof. Eugenia Marcu și Mirela Nicoară), a fost mare sărbătoare.

Preoții Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, Nicolae Buda și Ciprian Taloș,  au participat cu emoție la hramul Capelei școlii, care are ca patron pe blândul Sfânt Nicolae, ocrotitorul celor necăjiți.

În fiecare an, această capelă, înființată în 2011, un loc luminos și cald unde sufletul respiră liniștit și se încarcă de putere duhovnicească, devine loc de sărbătoare aleasă pentru preoții parohiei, pentru dascăli, pentru elevi și pentru toți ostenitorii acestei școli.

De această dată, elevii clasei a IV-a B ( înv. Ioana Sașa), împreună cu Alexandru Pal și Luca Negrea din clasa a III-a B (înv. Dana Apostoaie), îndrumați de d-na Daniela Necula, profesor de religie au pregătit un mic program de colinde.

Sărbătoarea a început cu o rugăciune la care au participat toți cei prezenți. Părinții au rostit împreună cu copiii și cu dascălii Acatistul Sfântului Nicolae și o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate asupra elevilor și tuturor ostenitorilor aceste școli. De asemenea, i-au felicitat pe elevi pentru momentul frumos pregătit pentru praznic și au mulțumit pentru buna colaborare dintre cele două instituții, îndemnându-i pe copii să-l iubească pe Sfântul Nicolae pentru bunătatea, simplitatea și smerenia sa, model demn de urmat pentru toți credincioșii. Și mai ales, au apreciat marea însemnătate a frumoasei capele din această școală, locul în care, de 6 ani, elevii își desfășoară cu drag ora de religie, fiind sființită de către IPS Mitropolit Andrei Andreicuț. în anul 2011. Ea a fost pictată în tehnica secco de către lect. univ. dr. Marcel Munteanu, cu sprijinul studenților de la Artă Sacră de la Facutatea de Telolgie din Cluj-Napoca.

A fost un moment deosebit de încărcat de emoție pentru că orice hram aduce bucurie, liniște sufletească și îndeamnă la iubire și bună înțelegere, mai ales că prin rugăciune, Sfântul Nicolae a fost în mijlocul nostru, revărsând în jur o pace deplină.  De asemenea,  colindul copiilor, dăruit din inimile lor curate, i-a înduioșat  pe cei mari, purtându-i  lin, spre marele praznic al Nașterii Domnului care ne  adună în jurul ieslei pentru a aduce laudă Pruncului Iisus.

Marilena Asănică

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.