Sfântul Nicolae, prăznuit la Școala clujeană „Constantin Brâncuși”

de | dec. 5, 2017

Marți, 5 decembrie 2017, în ajunul praznicului Sfântului Nicolae, la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (dir. prof. Eugenia Marcu și Mirela Nicoară), a fost mare sărbătoare.

Preoții Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, Nicolae Buda și Ciprian Taloș,  au participat cu emoție la hramul Capelei școlii, care are ca patron pe blândul Sfânt Nicolae, ocrotitorul celor necăjiți.

În fiecare an, această capelă, înființată în 2011, un loc luminos și cald unde sufletul respiră liniștit și se încarcă de putere duhovnicească, devine loc de sărbătoare aleasă pentru preoții parohiei, pentru dascăli, pentru elevi și pentru toți ostenitorii acestei școli.

De această dată, elevii clasei a IV-a B ( înv. Ioana Sașa), împreună cu Alexandru Pal și Luca Negrea din clasa a III-a B (înv. Dana Apostoaie), îndrumați de d-na Daniela Necula, profesor de religie au pregătit un mic program de colinde.

Sărbătoarea a început cu o rugăciune la care au participat toți cei prezenți. Părinții au rostit împreună cu copiii și cu dascălii Acatistul Sfântului Nicolae și o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate asupra elevilor și tuturor ostenitorilor aceste școli. De asemenea, i-au felicitat pe elevi pentru momentul frumos pregătit pentru praznic și au mulțumit pentru buna colaborare dintre cele două instituții, îndemnându-i pe copii să-l iubească pe Sfântul Nicolae pentru bunătatea, simplitatea și smerenia sa, model demn de urmat pentru toți credincioșii. Și mai ales, au apreciat marea însemnătate a frumoasei capele din această școală, locul în care, de 6 ani, elevii își desfășoară cu drag ora de religie, fiind sființită de către IPS Mitropolit Andrei Andreicuț. în anul 2011. Ea a fost pictată în tehnica secco de către lect. univ. dr. Marcel Munteanu, cu sprijinul studenților de la Artă Sacră de la Facutatea de Telolgie din Cluj-Napoca.

A fost un moment deosebit de încărcat de emoție pentru că orice hram aduce bucurie, liniște sufletească și îndeamnă la iubire și bună înțelegere, mai ales că prin rugăciune, Sfântul Nicolae a fost în mijlocul nostru, revărsând în jur o pace deplină.  De asemenea,  colindul copiilor, dăruit din inimile lor curate, i-a înduioșat  pe cei mari, purtându-i  lin, spre marele praznic al Nașterii Domnului care ne  adună în jurul ieslei pentru a aduce laudă Pruncului Iisus.

Marilena Asănică

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...