Sfântul Nicolae, prăznuit la Școala clujeană „Constantin Brâncuși”

de | dec. 5, 2017 | Activități parohiale

Marți, 5 decembrie 2017, în ajunul praznicului Sfântului Nicolae, la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (dir. prof. Eugenia Marcu și Mirela Nicoară), a fost mare sărbătoare.

Preoții Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, Nicolae Buda și Ciprian Taloș,  au participat cu emoție la hramul Capelei școlii, care are ca patron pe blândul Sfânt Nicolae, ocrotitorul celor necăjiți.

În fiecare an, această capelă, înființată în 2011, un loc luminos și cald unde sufletul respiră liniștit și se încarcă de putere duhovnicească, devine loc de sărbătoare aleasă pentru preoții parohiei, pentru dascăli, pentru elevi și pentru toți ostenitorii acestei școli.

De această dată, elevii clasei a IV-a B ( înv. Ioana Sașa), împreună cu Alexandru Pal și Luca Negrea din clasa a III-a B (înv. Dana Apostoaie), îndrumați de d-na Daniela Necula, profesor de religie au pregătit un mic program de colinde.

Sărbătoarea a început cu o rugăciune la care au participat toți cei prezenți. Părinții au rostit împreună cu copiii și cu dascălii Acatistul Sfântului Nicolae și o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate asupra elevilor și tuturor ostenitorilor aceste școli. De asemenea, i-au felicitat pe elevi pentru momentul frumos pregătit pentru praznic și au mulțumit pentru buna colaborare dintre cele două instituții, îndemnându-i pe copii să-l iubească pe Sfântul Nicolae pentru bunătatea, simplitatea și smerenia sa, model demn de urmat pentru toți credincioșii. Și mai ales, au apreciat marea însemnătate a frumoasei capele din această școală, locul în care, de 6 ani, elevii își desfășoară cu drag ora de religie, fiind sființită de către IPS Mitropolit Andrei Andreicuț. în anul 2011. Ea a fost pictată în tehnica secco de către lect. univ. dr. Marcel Munteanu, cu sprijinul studenților de la Artă Sacră de la Facutatea de Telolgie din Cluj-Napoca.

A fost un moment deosebit de încărcat de emoție pentru că orice hram aduce bucurie, liniște sufletească și îndeamnă la iubire și bună înțelegere, mai ales că prin rugăciune, Sfântul Nicolae a fost în mijlocul nostru, revărsând în jur o pace deplină.  De asemenea,  colindul copiilor, dăruit din inimile lor curate, i-a înduioșat  pe cei mari, purtându-i  lin, spre marele praznic al Nașterii Domnului care ne  adună în jurul ieslei pentru a aduce laudă Pruncului Iisus.

Marilena Asănică

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...