La Parohia Ortodoxă „ Nașterea Domnului” Cluj-Napoca unde preot paroh este părintele Nicolae Buda, joi, 6 decembrie 2018, a continuat Proiectul „Colind la Casa cea frumoasă”.

Sfânta Liturghie săvârșită spre cinstirea Sfântului Nicolae a fost înfrumusețată, la pricesnă, prin colindul adus de elevii corului Școlii „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (dir. prof. Eugenia Marcu și dir. adj. Mirela Nicoară). Elevii clasei a VI-a B, pregătiți cu profesionalism de dna Kristina Ardelean au colindat în biserică, aducând multă bucurie preoților și credincioșilor prezenți la această sărbătoare.

Prin vocile lor curate și sincere, copiii au fost vestitorii Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar în același timp și continuatorii tradiției și datinilor străbune prin osteneala doamnei profesoare care i-a pregătit. Concertul de colinde s-a încheiat cu  cântece patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri cântate din tot sufletul și cu mult patos de elevi. Cei mici au primit în dar iconițe și pachete cu dulciuri, așa cum se cuvine pentru colindători. Având în vedere buna colaborare între biserică și școală, prin acest eveniment, elevii și dascălii Școlii ”Constantin Brâncuși” au contribuit la înmulțirea bucuriei prăznuirii hramului parohiei în această perioadă în care totul freamătă întru așteptarea Nașterii Pruncului Iisus. Spre a-l cinsti pe Sfântul Nicolae, a venit la biserică și o grupă de copii de la Grădinița „Lumea copiilor” din Cluj-Napoca, însoțiți de dna prof. Georgeta Plăcintar (dir. prof. Livia Pojar). Cei mici au  asistat și ei la concertul de colinde, s-au împărtășit și au primit daruri de la Moș Nicolae cel darnic și bun.

După Sfânta Liturghie,  sărbătoarea a continuat în Capela școlii pentru prăznuirea hramului acesteia, avându-l  ca ocrotitor pe Sfântul Nicolae, Sfântul milostiv și darnic, atât de iubit de copii. Părintele Nicolae Buda a fost primit de o parte din dascălii și ostenitorii acestei școli și au rostit împreună Acatistul Sfântilui Nicolae, o rugăciune de mulțumire și au colindat împreună. Această întâlnire a marcat încă o dată relația strânsă de cooperare dintre cele două instituții, această zi având o încărcătură specială, peste toți și peste toate coborând lumina, pacea, bucuria și blândețea pe care o revarsă asupra noastră Sfântul nostru drag, Nicolae.

Marilena Asănică