Sfântul Onufrie, cinstit de elevii de la școala „Constantin Brâncuși” din Cluj

de | iun. 12, 2017 | Activități parohiale

Luni, 12 iunie 2017, la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde paroh este părintele Nicolae Buda, a fost o sărbătoare a bucuriei și a recunoștinței, a transmis pentru radio Renașterea reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

Este vorba de a 11-a ediție a Concursului „Micul Onufrie” care a fost un prilej pentru elevii de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj Napoca, de a oferi din inimile lor sincere, preoților, credincioșilor parohiei, profesorilor, părinților și bunicilor lor, darul cel mai de preț: bucuria!

„Să dăruim din suflet bucurie!” aceasta a fost deviza concursului din acest an, iar elevii, pregătiți de profesoara de religie Daniela Necula, și învățătorii Dana Apostoaie, Rodica Văscan și Mircea Văscan, au adus, cu emoție, în biserică, viața Sfântului Onufrie, cântece religioase, patriotice,  rugăciuni. Elevii au venit de la școală în procesiune, purtând icoana Sfântului Onufrie, îmbrăcați în veșminte populare. Toți participanții au fi răsplătiți cu dipome, iconițe și cu pâinișoarele tradiționale.

Acest moment a avut dublă semnificație: a fost un eveniment caritabil, copiii au adus la biserică pâine și cozonac pe care le-au dăruit celor vârstnici din biserică și apoi au fost răsplătiți elevii claselor V-VIII cu rezultate deosebite la religie care iubesc biserica și participă la slujbele religioase și care și-au dorit să fie în această aleasă zi în biserică pentru a-I mulțumi lui Hristos pentru toate darurile primite. Diplomele pentru acești mici mărturisitori ai credinței părinților lor au fost înmânate de către preoții parohiei, Nicolae Buda și Ciprian Taloș, împreună cu d-na prof. Mirela Nicoară, directorul adjunct al aceste școli.

Ei au primit în dar și  icoane care să le amintească acest moment emoționant din viața lor. Și să-i învețe recunoștința pentru că așa cum ei sunt răsplătiți pentru munca și iubirea din sufletul lor pentru Hristos și Biserica Sa, așa trebuie să fie și ei recunoscători lui Dumnezeu pentru viața lor, dar totodată și părinților, dascălilor, preoților care dăruiesc fiecare după putință, o părticică din inima lor pentru a-i crește și a-i învăța cele de folos pentru a fi demni și frumoși la suflet. Și de la Micul Onufrie au învățat simplitatea, bunătatea, mărinimia sufletească, smerenia, iubirea, daruri care netezesc drumul spre rai al oricărui credincios.  A fost împreună cu elevii și d-na Maria Ludușan, bibliotecar la această școală care și-a dorit să participe la această bucurie a elevilor.

A urmat o mică agapă a bucuriei în sala de la demisolul  bisericii, unde, câteva credincioase din parohie au pregătit pâinișoare și gogoși pentru toți copiii.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...