Sfinții Arhangheli, cinstiți în ziua lor de prăznuire la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda

de | nov. 8, 2016

Mănăstirea Mihai-Vodă de la Turda, ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, și-a serbat hramul marți, pe 8 noiembrie, în ziua lor de prăznuire.

Slujbele speciale au început la sfânta mănăstire încă din ajun, cu privegherea oficiată de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru. Marți dimineața Sfânta Liturghie a început în jurul orei 10:00 și a fost săvârșită în paraclisul mănăstirii, ocrotit de Sfântul Siluan, de un sobor de preoți din zonă și monahi de la mai multe mănăstiri din Patriarhie. În fruntea soborului a fost părintele exarh Dumitru Cobzaru, care după citirea evangheliei a vorbit în cuvântul de învățătură despre intervenția îngerilor și ajutorul lor în viața oamenilor.

La slujbă a participat și o delegație a mănăstirii Adamești, condusă de protosinghelul Fanurie Beldiman, starețul așezământului monahal, iar răspunsurile au fost date de un grup psaltic, dirijat de părintele Sebastian Zăhan din Turda. La finalul Liturghiei, părintele duhovnic Ilie Hanuschi i-a mulțumit părintelui exarh pentru bucuria de a participa la sărbătoarea mănăstirii și ctitorilor pentru ajutorul oferit la ridicarea frumosului așezământ monahal, construit în cinstea voievodului Mihai Viteazul, a cărui moarte a avut loc pe câmpia de la Turda, în anul 1601. Părintele duhovnic le-a spus celor ce au participat la hramul mănăstirii, că speră ca în 2018 să se poată finaliza întregul ansamblu mănăstiresc pentru a putea fi sfințit, pentru că se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...