Sfinții Martiri Năsăudeni, ocrotitorii Batalionului 405 Sprijin Logistic Năsăud

de | iul. 13, 2016

La aniversarea a 15 ani de la înființare, Batalionul 405 Sprijin Logistic Năsăud îi oficializează ca sfinți protectori pe Sfinții Martiri Năsăudeni.

Evenimentul va avea loc în cadrul ceremonialului aniversar organizat vineri, 15 iulie 2016, la cazarma de dislocare din Bistrița, în prezența oficalităților locale și județene și a comandantului Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj-Napoca, generalul-maior Ioan Manci.

La manifestare va fi prezent și Mitropolitul Clujului, care va sfinți  noile fanioane cu imaginea Sfinților Martiri Năsăudeni, a declarat comandantul Batalionului 405 Sprijin Logistic Năsăud, colonelul ing. Vasile Ioan Olah: „Înaltpreasfinția Sa va oficia împreună cu un sobor de preoți urmată de sfințirea fanioanelor cu icoanele Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni care au fost adoptați patroni spirituali ai Batalionului 405 Sprijin Logistic Năsăud. Ceremonia aniversară se va finaliza cu defilarea unității și prezentarea onorului de către muzica militară”.

În preziua sărbătoririi celor 15 ani de înființare, joi, 14 iulie, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Bistrița, muzica militară a garnizoanei Bistrița sub bagheta plutonierului ajutant Bogdan Bejenaru va susține un concert inedit, unde timp de aproximativ o oră, alături de muzică de fanfară și cântece patriotice în interpretarea unui cor format din militarii garnizoanei Bistrița vor putea fi auzite și arii de operă, pricesne și muzică ușoară.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA