Sfințire de drapel în An Centenar, la Parohia Gherla III

de | nov. 22, 2018 | Actualitatea religioasă

În după-amiaza zilei de miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 15:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni, prilej cu care a sfințit un drapel național, amplasat în curtea bisericii, pe un catarg înalt de 20 de metri.

La slujba de sfințire a drapelului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, printre care consilierul administrativ-bisericesc Cristian Baciu, starețul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, protos. Grigorie Benea, protopopul de Gherla și parohul bisericii, părintele Iuilian-Paul Isip, preotul slujitor, părintele Alexandru Fărcaș, alți preoți din împrejurimi, oficialitățile locale și județene și numeroși credincioși.

Această manifestare a fost pusă sub egida Anului Centenar și se înscrie în activitățile parohiei, dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, conform celor afirmate de părintele protopop Paul Isip, parohul bisericii.

La final, Grupul de copii care frecventează Cercul catehetic „Sfântul Matei Brâncoveanu” al parohiei Gherla III, coordonat de doamnele profesoare Cristina Fărcaș, Roxana Gădălean și Monica Tănasă, a susținut un scurt moment artistic.

Obiectivul s-a realizat prin implicarea generoasă a avocatului Liviu Cherecheș, dar și prin strădania membrilor Consiliului Parohial, condus de epitropul Petru Mihuț.

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, la inițiativa  părintelui Ioan Morar, fiind sfințită în anul 2016. În prezent, urmează a fi împodobită cu pictură.

Ultimele articole

Dragostea niciodată nu se sfârşeşte

Dragostea niciodată nu se sfârşeşte

Bătrânul Epifanie zicea: „Dragostea adevărată se aseamănă cu flacăra unei lumânări. Oricâte alte lumânări s-ar aprinde din ea, flacăra primeia rămâne întreagă şi nu se micşorează deloc. Şi, fiecare nouă lumânare, are aceeaşi flacără ca şi precedentele”. Cuvintele...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...