Sfințire de drapel în An Centenar, la Parohia Gherla III

de | nov. 22, 2018

În după-amiaza zilei de miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 15:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni, prilej cu care a sfințit un drapel național, amplasat în curtea bisericii, pe un catarg înalt de 20 de metri.

La slujba de sfințire a drapelului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, printre care consilierul administrativ-bisericesc Cristian Baciu, starețul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, protos. Grigorie Benea, protopopul de Gherla și parohul bisericii, părintele Iuilian-Paul Isip, preotul slujitor, părintele Alexandru Fărcaș, alți preoți din împrejurimi, oficialitățile locale și județene și numeroși credincioși.

Această manifestare a fost pusă sub egida Anului Centenar și se înscrie în activitățile parohiei, dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, conform celor afirmate de părintele protopop Paul Isip, parohul bisericii.

La final, Grupul de copii care frecventează Cercul catehetic „Sfântul Matei Brâncoveanu” al parohiei Gherla III, coordonat de doamnele profesoare Cristina Fărcaș, Roxana Gădălean și Monica Tănasă, a susținut un scurt moment artistic.

Obiectivul s-a realizat prin implicarea generoasă a avocatului Liviu Cherecheș, dar și prin strădania membrilor Consiliului Parohial, condus de epitropul Petru Mihuț.

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, la inițiativa  părintelui Ioan Morar, fiind sfințită în anul 2016. În prezent, urmează a fi împodobită cu pictură.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...