Sfințirea bisericii din Cornești, protopopiatul Turda

de | nov. 22, 2015 | Actualitatea religioasă

Întreaga comunitate a parohiei Cornești din Protopopiatul Turda a participat duminică, 22 noiembrie 2015, la Sfințirea Bisericii a cărei existență datează din 1733.

În ultimii ani, biserica a fost amplu reabilitată iar lucrările au fost încununate astăzi de târnosirea ei de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Slujba de sfințire a debutat în jurul orei 8 și a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiata în sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre patima lăcomiei, regăsită în Evanghelia duminicii de astăzi.

Ierarhul a explicat cu acest prilej că nu este un păcat faptul că oamenii au avere, ci modul în care se raportează la aceasta, uitând deseori de Dumnezeu: „Domnul Iisus Hristos ne învață astăzi că lăcomia de avere este un mare păcat. Noi ne putem pune întrebarea dacă nevoile de fiecare zi, cele necesare pentru noi, pentru copiii noștri sunt păcat? Nu, nu sunt păcat. Însă toate trebuie făcute cu dreaptă judecată”.

Pentru întreaga activitate desfășurată în slujba bisericii, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat părintelui paroh Iuliu Bocan distincția de iconom stavrofor și diplome de aleasă cinstire mai multor persoane.

La sărbătoarea parohiei Cornești au luat parte și reprezentanții celorlalte culte din localitate alături de reprezentanți ai instituțiilor locale.

Biserica Ortodoxă din Cornești datează din 1733 și a fost renovată la interior și exterior de  mai multe ori și semnificativ, din anul 2004. Amplele lucrări s-au finalizat în 2012.