Sfințirea capelei mortuare din Corvinești

de | oct. 7, 2023

Sâmbătă, 7 octombrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Parohia Corvinești, județul Bistrița-Năsăud.

Cu acest prilej, de la ora 11:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. Aceasta a fost edificată în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, pe un teren pus la dispoziție de Parohia Corvinești, iar investițiile au fost suportate de Primăria Comunei Matei, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Corvinești.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, parohul comunității – preotul Vlad Murgoi, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a arătat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile comunității. Astfel, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat preotului paroh Vlad Murgoi „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, iar primarului comunei Matei, Vasile Encean, i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.

La slujbă au participat oficialități locale, județene și centrale, precum și numeroși credincioși din sat.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Parohia Corvinești

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...