Sfințirea Capelei mortuare din localitatea Cășeiu, jud. Cluj

de | iun. 29, 2019

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Nicanor, Episcopul  Ortodox al Banatului Sârbesc, s-au  aflat în mijlocul comunității din Cășeiu, județul Cluj, prilej cu care au binecuvântat noua capelă mortuară din sat.

De la ora 16:00, ierarhii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au oficiat slujba de sfințire a apei și au binecuvântat Capela Mortuară Ortodoxă din Cășeiu, situată în cimitirul parohial.

Din sobor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, arhim Dumitru Cobzaru, protos. Cleopa Stefanovici, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Srem (Serbia), consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Dej, pr. Ioan Buftea, preotul paroh Ioan Roșca, precum și alți preoți din localitățile învecinate.

Cu aceasta ocazie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat importanța și necesitatea construirii unei capele mortuare.

Pentru inițiativa și aportul adus la construirea capelei, ÎPS Părinte Andrei a acordat Ordinul „Mihai Vodă” – domnului Silviu Boldor, primarul comunei Cășeiu. Totodată, Părintele Mitropolit a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în viața și activitățile parohiei.

La final, grupul folcloric de copii din Cășeiu, coordonat de doamna Anca Petruș și instructorii Denisa și Radu Tîrnovean, a interpretat mai multe pricesne.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, alături de numeroși credincioși.

Mai multe fotografii AICI

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Duminică, 30 iunie 2019

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...