Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

de | feb. 22, 2024

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din localitate.

De la ora 11:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. Aceasta a fost edificată cu sprijinul Primăriei Comunei Panticeu.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul Dejului – preotul Ioan Buftea, parohul comunității – preotul Gabriel Marius Peter, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a arătat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile parohiei. Astfel, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat preotului paroh Gabriel Marius Peter „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, primarului comunei Panticeu, Adrian-Răzvan Butuza, i-a oferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire, printre care și președintelui Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe și directorului general al companiei Distribuție Energie Electrică Romania – Mihaela Rodica Suciu.

La slujbă au participat oficialități locale și județene, precum și numeroși credincioși din sat. Printre oficialitățile prezente s-au numărat președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe, prezent în mijlocul comunității cu prilejul finalizării a încă patru proiecte.

După slujba de binecuvântare a capelei mortuare, la Panticeu au fost prezentate cele patru proiecte importante pentru comunitate. Acestea au fost realizate în ultimii patru ani de Consiliul Județean Cluj în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al Comunei Panticeu.

Este vorba despre:

  • Modernizarea drumului județean 109A, esențial pentru conectarea comunei la orașul Cluj-Napoca și facilitarea mobilității locuitorilor.
  • Implementarea unui proiect de utilizare a energiei din surse regenerabile, inclusiv panouri solare și pompe de căldură, finanțat prin POIM.
  • Introducerea rețelei de canalizare în localitatea Panticeu, îmbunătățind astfel infrastructura de bază.
  • Modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea becurilor tradiționale cu LED-uri de ultimă generație.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Tudor Podar

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...