Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

de | nov. 24, 2022 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat joi, 24 noiembrie 2022, comunitatea ortodoxă din Chintelnic, județul Bistrița-Năsăud.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor din sat. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Bistrița – preotul Alexandru Vidican, parohul comunității din Chintelnic – preotul Grigore Linul, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat parohului Grigore Linul Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar primarului comunei Șieu-Măgheruș, Sorin Aurel Mititean, i-a oferit Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. De asemenea, distincții au mai primit viceprimarul Ioan Pop și domnul Marius Rotar.

Capela mortuară a fost construită în perioada 2021-2022, cu sprijinul Consiliului Local al comunei Șieu-Măgheruș.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Bistrița

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Gherla

Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Gherla

La sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, luni, 21 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii...