Sfințirea capelei mortuare din Tritenii de Sus

de | oct. 5, 2023

Joi, 5 octombrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Triteni de Sus, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 12:00, în prezența oficialităților locale și a credincioșilor din sat, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate și o troiță amplasată în proximitatea acesteia. Capela a fost edificată în ultimii trei ani, iar investițiile au fost suportate de Primăria Comunei Tritenii de Jos, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Tritenii de Sus.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, parohul comunității – preotul Aurelian Bercea, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și a arătat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile comunității. Astfel, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe preotul paroh Aurelian Bercea. Primarului comunei Tritenii de Jos, Iosif Dan, i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, viceprimarului Flaviu Chișu i-a acordat „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului” , iar Consiliului Local al Comunei Tritenii de Jos și domnilor Beniamin Șagău și Ioan Dan le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Turda

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...