Sfințirea clopotelor noii biserici din Dealu Negru

de | oct. 29, 2023

În Duminica a 24-a după Rusalii, 29 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Dealu Negru, județul Cluj, cu prilejul sfințirii clopotelor noii biserici din sat.

De la ora 16:00, la Altarul de vară din proximitatea lăcașului de cult, înconjurat de un sobor de clerici, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a celor două clopote și le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.

Din sobor au făcut parte: vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului – preotul Dumitru Boca, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Vicențiu Vamoș, precum și alți preoți invitați.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oferit diplome de aleasă cinstire celor ce au ajutat la achiziționarea clopotelor.

În prezent, noua biserică din Dealu Negru este pregătită pentru a fi pictată. Vechea biserică a fost distrusă de un incendiu, în data de 26 iunie 2012, arzând în întregime.

Localitatea Dealu Negru, cunoscută și sub denumirea de „Finciu-Pădure”, este filie a Parohiei Finciu, Protopopiatul Huedin, fiind păstorite de preotul Vicențiu Vamoș.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...