Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

de | sept. 23, 2023

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul binecuvântării noii case parohiale.

De la ora 12:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba Sfeștaniei la noua casă parohială din localitate, construită în ultimii cinci ani cu sprijinul Primăriei Comunei Sânmihaiu de Câmpie și a altor binefăcători.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, eclesiarhul Mănăstirii Nicula – protosinghelul Calinic Stupinean (fiu al satului), preotul paroh Ioan Grigore Mănarcă, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul paroh Ioan Grigore Mănarcă, iar doamnei preotese Claudia Mănarcă i-a oferit o icoană cu Maica Domnului. Primarul Comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, membrilor Consiliului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

La rându-i, preotul paroh Ioan Grigore Mănarcă a mulțumit ierarhului, oficialităților, celor prezenți și tuturor celor ce au ajutat la edificarea casei parohiale. În semn de prețuire și recunoștință, Părintelui Mitropolit Andrei i-a oferit o icoană cu Sfântul Cuvios Siluan Athonitul, pomenit mâine în calendarul ortodox.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Beclean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...